Srpski kandidat za Oskara: Napokon možete da vidite kako izgleda film “Dara iz Jasenovca” (VIDEO)

Objavljen je prvi insert iz dugoočekivanog filma

Foto: Printscreen/Youtube/MegaComFilm

Prvi insert iz filma “Dara iz Jasenovca”, reditelja Predraga Antonijevića, sada je i zvanično objavljen, označavajući uvertiru u američku distribuciju filma koja počinje za manje od mesec dana, 5. februara, saopštili su producenti.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Istovremeno, insertom se najavljuje i premijera filma u Beogradu, koja je simbolično zakazana za 22. april, datum kojim se obeležava 76 godina od proboja poslednjih zarobljenika iz logora Jasenovac. Zatim će se film naći u bioskopima širom Srbije.

Američka premijera filma “Dara iz Jasenovca”: Svet će videti mrak i užas logora i patnju srpske dece

Ostvarenje koje je izabrano za srpskog kandidata za 93. nagradu Američke akademije filmske umetnosti i nauke Oskar 2020. – 2021. godine, kao i za Zlatni globus u svim kategorijama snimano je na osnovu autentičnih svedočanstava preživelih logoraša, i predstavlja prvi igrani film na temu logora Jasenovac. Istorijska drama se osvrće na period 1942 godine, kada posle velike ustaško- nemačke ofanzive na Kozari, lokalno stanovništvo masovno završava u koncentracionim logorima.

Među njima je i dvanaestogodišnja Dara sa svojom majkom i dva brata. O sudbini oca ne znaju ništa. Užas koji će preživeti u logoru smrti učiniće da odraste preko noći. Darinu majku i starijeg brata ubijaju, a misija njenog života postaje da sačuva život mlađeg brata u neljudskim uslovima gde deca svakodnevno umiru od bolesti i gladi i gde ih surovo ubijaju.

Priča “Dara iz Jasenovca” je prikaz sudbine samo jednog deteta sa Kozare za hiljade i hiljade nikad saznatih i u stvarnosti tragičnijih sudbina.

Januar je posvećen velikanima: Filmovi Kirka Daglasa i Dejvida Bouvija u Kinoteci

Vodeće uloge u filmu igraju: Anja Stanić Ilić, Zlatan Vidović, Nikolina Friganović, Sandra Ljubojević, Željko Erkić i Goran Jokić dok glumačku ekipu iz Srbije čine Marko Janketić, Igor Ðorđević, Nataša Ninković, Bojan Žirović, Jovo Maksić, Radoslav Rale Milenković, Vuk Kostić, Tatjana Kecman, Petar Zekavica, Jelena Grujčić, Bogdan Bogdanović i mnogi drugi.

U glavnoj ulozi devojčice Dare našla se Biljana Čekić, a ostale uloge najmlađih zarobljenika poverene su Marku Pipiću, Nikoli Radulju, Rajku Lukaču, Milici Janjić, Anđeli Janjić, Angelini Docić, Luki, Jakovu i Simonu Šaranoviću.

Pogledajte insert:

Izvor: Tanjug

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju

Komentari (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar