DRAMA

VANREDNA SITUACIJA u Srbiji: 12 samouprava BLOKIRANO, evakuisano 85 osoba iz objekata

Obilne padavine izazvale su haos na jugu Srbije

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: RINA

Zbog obilnih kišnih padavina, izlivanja bujičnih vodotokova i problema u vodosnabdevanju, proglašena je vanredna situacija u 12 lokalnih samouprava, a pripadnici Sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije s timovima sa spasavanje evakuisali su 85 osoba iz objekata koji su poplavljeni izlivanjem bujičnih potoka.

Vanredna situacija je uvedena na teritoriji gradova Niša i Leskovca, kao i na celoj teritoriji opština Žitorađa, Doljevac, Dimitrovgrad, Vlasotince, Medveđa, Vladičin i Gadžin Han i Kuršumlija.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Zbog obilnih snežnih padavina na delu opštine Prijepolje – za šest mesnih zajednica, proglašena je vanredna situacija, precizira se na sajtu MUP-a.

Evakuisane su 32 osobe iz Doljevca, dve iz Leskovca, šest osoba iz Bojnika, osam iz Bujanovca, četiri iz Zlatokopa kod Vranja, tri iz Pirota, 28 iz Bele Palanke i po jednu iz Dimitrovgrada i iz Donje Trnave kod Niša.

Reke napravile HAOS, poplavile kuće, odnele mostove: Proglašena VANREDNA SITUACIJA u još jednoj opštini

MUP navodi da je na teritoriji Nišavskog upravnog okruga situacija je stabilna.

Svi vodotokovi drugog reda su se vratili u svoja korita, dok u slivu Južne Morave i dalje ima plavljenja poljoprivrednog zemljišta na teritoriji Niša, Aleksinca i Ražnja.

Pripadnici Vatrogasno-spasilackog bataljona iz Niša tokom dana vršili su crpljenje vode iz domacinstava u Doljevcu.

Korona u Srbiji odnela još 29 života, zaraženo više od 2.000 ljudi

Na teritoriji Pčinjskog upravnog okruga tokom popodneva pripadnici Specijalistickog tima za spasavanje i rad na vodi u mestu Zlatokop izvršili su evakuaciju domaćih životinja i poplavljenih domaćinstava, a pripadnici Vatrogasno-spasilackog bataljona iz Vranja su i dalje na terenu.

U Topličkom upravnom okrugu, tokom popodneva pripadnici VSJ Prokuplje vršili su 11 crpljenja vode na teritoriji opština Žitorađe i u rejonu sela Badnjevac, i to u selima Držanovac, Badnjevac, Jasenice i Donje Crnatovo.

I na teritoriji Jablaničkog upravnog okruga situacija je stabilna, gde su pripadnici VSJ takođe tokom dana vršili osam crpljenja vode na teritoriji grada Leskovca.

U Pirotskom upravnom okrugu pripadnici Specijalistickog tima za spasavanje i rad na vodi iz Pirota izvršili su evakuaciju 20 osoba, među kojima je bila i jedna trudnica, kao i nekoliko grla sitne stoke iz poplavljenog podrucja na ušću Morkanjske i reke Nišave.

Stanje na ostaloj teritoriji Pirotskog upravnog okruga je stabilno, a vodotoci su u opadanju, navodi MUP.

Situacija i dalje vanredna, nema opuštanja: Stigli novi podaci za koronavirus u Srbiji



Izvor: Tanjug

Komentari (1)

  1. Letos sam 2 buta bio u opstini Zitoradja u inspekciji i prijavljivao da su kanali za odvod vode pored puta zapuseni sa sljunkom voda preliva na put i i nanosi sljunak u visini od 30 cm u selu Konjarnik jer se sa puta koji vodi u sumu i koji koristi srbija sume na sumske puteve nasipaju sljunak da bi kamioni i mehanizacija mogli da im idu u sumu.Inspekcija nije htela da primi prijavu sedi 6-7 inspektora u kancelariji po ceo dan i nezanima ih da rade svoj posao .rekli mi da mora precednik mesne zajednice da podnese prijavu sa pecatom i da nedolazim vise.Isao kod precednika mesne zajednice Konjarnik i hteo da ga odvezem do opstine Zitoradja da podnese prijavu vise puta ,ali on nije hteo da ide .Regionalni put zatrpan sljunkom ,kola se okrecu kao po ledu ,neko ce da izgubi glavu a niko ko prima platu nece da radi svoj posao .Ministarstvo treba da napravi aplikaciju da narod moze da slika ili napravi video i posalje u ministarstvo direktno prijavu pa da oni imaju sluzbu da nateraju lokalnu samoupravu da radi svoj posao .

    Odgovori

Ostavite komentar