Petković odgovorio Hotiju: Nikada nećemo dozvoliti da Srbiju neko ponižava!

Pred svake izbore, političari u Prištini pokušavaju da svoj politički rejting podignu napadima na predsednika Srbije Aleksandra Vučića i zvanični Beograd.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Tanjug/Rade Prelić

“Kada građanima nemaju šta da ponude, onda su im Srbija i Srbi dežurni krivci za sve, saopštio je Petar Petković, direktor Kancelarije za KiM.

Međutim, biću potpuno jasan. Sa nama niko ne razgovara jezikom ucena i vara se svako ko misli da takvim stavom može doprineti rešavanju pitanja Kosova i Metohije.

Mi smo spremni da razgovaramo o normalizaciji odnosa, ali Priština mora da shvati da je Srbija međunarodno priznata država, članica međunarodnih institucija i da Beogradu nikakvo priznanje od strane Prištine nije potrebno.

Nove, sulude PRETNJE iz Prištine! Hoti: Uvešćemo recipročne mere prema Beogradu, ako…

Ono što nam je svima potrebno jeste kompromis i da shvatimo da u tom procesu ne može jedna strana da dobije sve, a druga da izgubi sve,jer to jednostavno nije kompromis.

Beograd je kredibilan partner u dijalogu, ispunjava sve svoje međunarodno priznate obaveze i očekuje odgovoran i fer odnos svih strana uključenih u ovaj proces. Uslovljavanja Prištine direktno potkopavaju svaku mogućnost dijaloga.

Mi smo opredeljeni pronalaženju kompromisa kojim bismo na ovim prostorima obezbedili trajni mir i održivu budućnost svim narodima. Ali nikada nećemo dozvoliti da Srbiju neko ponižava, niti ćemo biti meta bilo čijih dnevno političkih prepucavanja i političkih igara.

Očekujemo i da se međunarodna zajednica jasno i nedvosmisleno odredi prema ovakvim istupima Prištine i aktuelnog premijera privremenih pokrajinskih institucija, zaključio je on na kraju saopštenja.



Izvor: Tanjug

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar