Kolarac započinje koncertnu sezonu: Mladi talenti i veliki stručnjaci izlaze na scenu

Nastupi su zakazani za 16. i 17. januar

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Unsplash/ Arindam Mahanta

Dva nova koncerta biće izvedena u Velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine u Beogradu. Prvo je na programu sastav “VooDoo piano duo” 16. januara i odmah za njima veče opere Miomire Vitas i Konstantina Bogina, 17. januara.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

“VooDoo piano duo” sastoji se od dvojice talentovanih mladih pijanista Vuka Božilovića i Dušana Grozdanovića, koji su započeli saradnju krajem 2012. godine, na početku prve godine studija u klasi profesorke Sonje Lončar (LP Duo).

Nik Kejv najavio novi album: Pauzu od nastupa iskoristio da pokaže svoju kreativnost

Održali su do sada više od deset solističkih koncerata u zemlji i u inostranstvu, kao što je u Galeriji Artget Kulturnog centra Beograd, ili u sali Studentskog kulturnog centra u organizaciji Fakulteta muzičke umetnosti. Nastupili su i na promenadnom koncertu u velikoj sali Kolarčeve zadužbine, na koncertu katedre za kamernu muziku, 2017. godine, ali i u Paviljonu “Cvijeta Zuzorić” i u UK Vuk Karadžić, a bili su i učesnici Boljšoj festivala ruske klasične muzike u Drvengradu, na Mokroj Gori, osnivača Emira Kusturice.

Doli Parton snimila pesmu u tajnosti: Moći ćemo da je čujemo tek za 24 godine

Dobitnici su prve nagrade na Takmičenju mladih pijanista u Nišu 2018. godine. Dana 16. januara pijanistički duo će izvesti sledeća dela Mocarta, Borodin, Šopena i Ravela.

Jedan dan kasnije nastupa bračni i umetnički par – Miomira Vitas i Konstantin Bogino.  Upoznali su se na Konzervatorijumu “Čajkovski” u Moskvi i od proleća 1978. počinje njihova saradnja. Posle mnogih pojedinačnih i zajedničkih izdanja, snimili su 2018. godine album sa vokalnom muzikom Valerija Gavrilina.

Dejvid Bouvi biografija – životna priča kralja goblina

Koncertna pevačica Vitas istovremeno je i operska rediteljka, koja širom sveta, od Kazahstana do Amerike, promoviše srpsku vokalnu i kamernu muziku, ali i dela jugoslovenskih kompozitora. Bogino je proslavljeni kamerni pijanista i značajno ime svetske klavirske pedagogije,

Gost 17. januara biće Ljubica Sekulić na harfi, a pripremljen je veoma bogat program.



Izvor: Tanjug

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar