Veliko ČUDO u Grčkoj: Pogledajte šta se dešava sa ikonom Bogorodice Utešiteljke već 4 meseca!

Starešina hrama Svetog Dimitrija Hristodoulos Kotsifis, napominje da je protekla godina ostavila veoma dubok trag u istoriji čovečanstva pojavom virusa koji je uzdrmao ceo svet.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen/YouTube

U novoj internet publikaciji crkve Svetog Dimitrija u Vironasu u Grčkoj objavljeno je da ikona Presvete Bogorodice Utešiteljke već četiri meseca ne prestaje da mirotoči.

Još sredinom septembra 2020. kada je počelo mirotočenje, eparhija Kaisarije, Vironasa i Imitosa povodom ovog događaja zvanično je oglasila čudo.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Tokom Božanstvene Liturgije na praznik Rođenja Presvete Bogorodice, za vreme čitanja Svetog Jevanđelja, parohijani su ustanovili da su potekle suze sa ikone Bogorodice Utešiteljke.

Foto: Ilustracija/Twitter/m.p

U svojoj objavi, starešina hrama Svetog Dimitrija Hristodoulos Kotsifis, napominje da je protekla godina ostavila veoma dubok trag u istoriji čovečanstva pojavom virusa koji je uzdrmao ceo svet.

Ali u svemu tome što je usledilo, pojavila se nada, neočekivana uteha, ali i osećaj olakšanja od straha i terora koje je posejala pandemija.

Razlog za utehu je mrotočenje Svete episkopske ikone Bogorodice Utešiteljke, koja štiti parohiju Svetog Dimitrija još od 2013. godine, kada je doneta u crkvu.



Izvor: , Prijatelji Božiji

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar