OBJEKTIV ISTRAŽUJE

Srbi papreno rentiraju RASADNIKE KORONE: Evo kako se kreću cene štek-kuća za pravoslavnu Novu godinu

Oglasi preplavljeni ponudama smeštaja širom naše zemlje za doček srpske Nove godine

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Shutterstock

U štampanom listu Objektiv naši novinari došli su do saznanja da se vikednice širom Srbije izdaju za visoku sumu novca za proslavu pravoslavne Nove godine.

Uprkos merama zabrane okupljanja, oglasi su preplavljeni ponudama za rentiranje vikendica širom naše zemlje za doček srpske Nove godine.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Štek-kuće od 50 kvadratnih metara, kao i luks višespratnice, moguće je iznajmiti za iznos od 200 pa do čak 500 evra za 13. i 14. januar, dok se svaki naredni dan naplaćuje nekoliko desetina evra.

KUĆA NA ČISTINI, SIGURICA

Uprkos činjenici da je Komunalna milicija krenula u kontrole i prekinula nekoliko žurki u iznajmljenim objektima, M. S. (42) iz Ritopeka za Objektiv navodi da je već uzeo kaparu za doček pravoslavne Nove godine u kućici koju mesecima rentira.

,,Dolazi ekipa sa Banovog brda! Biće ih petnaestak, mladi i ludi! Smučila im se korona, a patriote. Srpska Nova im je važnija od ove oficijelne Nove godine. Kuća je na čistini, niko ih neće prijaviti, ima da uživaju. Bili su mi simpatični, pa sam im spustio cenu na 250 evra, a inače je izdajem za 315 evra za noć. Nabavio sam im jake zvučnike, ima da im bude bolje nego na splavu”, kaže naš sagovornik.

KASNI „ČEK-AUT”

Natalija K. (30), koja takođe izdaje vikendicu na Avali, kaže da je postigla dogovor s gostima iz Austrije. Kako navodi, pored gajbe piva, pripremila im je dodatna iznenađenja.

,,Izdala sam porodičnu kuću moje bake i deke. U pitanju je društvo iz Graca koje je došlo u Srbiju pre zatvaranja Austrije. Žele ljudi da se provesele, a nemaju gde. Pogodili smo se za 420 evra, a ja sam bila široka srca, pa ću im dati i kasni „ček-aut“”, navodi Natalija.

Foto: Objektiv.rs/Vladimir Šporčić

DVADESET PATROLA KOMUNALNE POLICIJE

Međutim, pevanju i đuskanju u štek-kućama na put bi trebalo da stane Komunalna milicija, koja će, kako za Objektiv navodi njen načelnik Ivan Divac, za srpsku Novu godinu biti raspoređena u 20 patrola.

,,Apelujemo na građane da za srpsku Novu, kao i svim ostalim danima, žurke i okupljanja prijave Beokom servisu, a mi ćemo izaći na teren. Ipak, ni naše mogućnosti nisu velike, ne možemo da uđemo baš u svaku kuću u kojoj se organizuje veselje, ali uradićemo sve što je u našoj moći da sprečimo nesavesno ponašanje”,  kaže Divac.

UGOSTITELJI OČAJNI

Oni koji su iskoristili skraćeno radno vreme ugostiteljskih objekata i žurke preselili u svoje privatne kuće, ne plaćaju porez državi, a to je, prema rečima predsednika Sektora  za turizam i ugostiteljstvo pri Uniji poslodavaca Srbije Stevana Rodića, nedopustivo. Kako Rodić objašnjava za Objektiv, dok ugostitelji grcaju u dugovima, neko mora stati na put neodgovornim pojedincima.

,,U kriznim situacijama uvek se nađu oni koji se obogate na račun drugih. Dok su gosti prešli u privatne kuće, mi poslujemo na pet do deset odsto nekadašnjeg prometa. Nikad nam nije bilo crnje, potrebna nam je hitna pomoć države”, kaže Rodić.

Piše: Nikolina Marić

Ove i druge zanimljive tekstove možete pogledati u štampanom izdanju lista Objektiv. 

Foto: Objektiv.rs


Izvor: Objektiv

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar