Nasilnik usred Beograda KRVNIČKI šutirao psa: Nakon UZNEMIRUJUĆEG snimka poznata moguća kazna (VIDEO)

Da li prepoznajete nasilnika?

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: PRINTSCREEN/YOUTUBE/ GLAS JAVNOSTI

Beogradska policija i dalje traga za muškarcem koji je 6. januara oko 12 časova u Deligradskoj ulici u Beogradu divljački šutnuo štene mešanca naočigled brojnih prolaznika, o čemu svedoči uznemirujući snimak koji kruži na društvenim mrežama.

Na snimku se vidi kako stariji muškarac prilazi i krvnički šutira štene staro svega nekoliko meseci.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Životinja je od siline udarca odletela metar dalje i ostala da leži nepomično, a nasilnik je nonšalantno nastavio svojim putem, kao da se ništa nije dogodilo.

Pre nego što je muškarac prišao životinji, ona je stajala sa strane trotoara i ni na jedan način ga nije ugrozila, a nakon što je izgubila svest usled udarca, u pomoć su joj pritekle komšije i prolaznici koji su odmah pozvali policiju i službu Hitne pomoći za pse.

“Ne znamo ko je on ni šta je, ali ovde su postavljene kamere i zvali smo MUP da reaguje. Pas je ostao nepomičan na zemlji, nije disao… Nameravam da idem u tu proceduru, da vidim kako će to dalje da se odvija – ispričala je jedna od prolaznica.

Policija i dalje intenzivno traga za ovim čovekom. Oni pozivaju sve građane koji znaju nešto o njemu, da se jave policiji.

Ukoliko se dokaže da je ovaj muškarac kriv, mogao bi da odgovara na osnovu dva zakona koji se odnose na zlodelo koje je učinio.

Da li prepoznajete zlotvora sa snimka?

Foto: PRINTSCREEN/YOUTUBE/ GLAS JAVNOSTI

Najpre Zakon o dobrobiti životinja objašnjava da je zlostavljanje svako postupanje ili nepostupanje sa životinjama kojim se namerno ili iz nehata izaziva bol, patnja, strah, stres, povreda, narušava genetska celovitost životinje i izaziva smrt. Članom 7 ovog zakona zlostavljanje životinje je zabranjeno a svako ko se ogluši o ovo, kazniće se novčanom kaznom u iznosu od 5.000 do 50.000 dinara.

Međutim, zlostavljanje životinja zabranjeno je i Krivičnim zakonikom Srbije i o njemu govori član 269 u kom se kaže da će se onaj ko kršeći propise ubije, povredi, muči ili na drugi način zlostavlja životinju, kazniće se novčanom kaznom ili zatvorom do dve godine.



Izvor: Blic

Komentari (6)

  1. Ovo je dno dna ljudsko. Ovo treba osuditi na smrt. Rado bih izvrsio tu kaznu u ime naroda. Piiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii, a pucalo se kad se rodio, muška glava se pridala, a ispade đavo. OVO Srbijom ne sme da se dešava.

    Odgovori

Ostavite komentar