TUGA

POSLEDNJA OBJAVA doktora Nenada (37) koji je danas umro od korone: Molio je Boga samo za jednu stvar

Hrabri anesteziolog se u crvenoj zoni borio za živote hiljade pacijenata za proteklih deset meseci

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen/Facebook

Nenad Maksimović (37), anesteziolog iz KBC “Dragiša Mišović”, koji je danas preminuo od posledica korona virusa, pre nešto više od mesec dana objavio je potresnu poruku na društvenim mrežama, ne sluteći da mu je poslednja.

– Bože pomozi našim bolesnim kolegama u kritičnom stanju! Budi milosrdan kao što su oni njihovim delima bili prema pacijentima, spasi ih! Pomolimo se svi! Amin – glasi potresan post na Fejsbuku koji je doktor Maksimović objavio 1. decembra prošle godine.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs


Hrabri anesteziolog se u crvenoj zoni borio za živote hiljade pacijenata za proteklih deset meseci, a danas je nažalost preminuo od posledica opakog virusa.

TUGA: Preminuo čuveni anesteziolog dr Nenad Maksimović (37)

Među poslednjim postovima na Fejsbuku je i snimak koji je posvetio svim svojim kolegama i to na svim kontinentima.


Maksimovića je inače šira javnost upoznala pre šest meseci u jeku drugog talasa korona virusa.

– Prošao je osmi sat smene. Pauze su sve kraće, jer su bolnice gotovo pune. Dolaze novi i novi slučajevi. U skafanderu jedva dišeš. Više i ne gledaš na sat kad će kraj smene, jer sati su sve sporiji. Onda čuješ da se nešto dešava u gradu, da je svuda policija, da su oklopna vozila na ulicama! Gledaš u monitor 1, 2, 9… Vrti ti se po glavi sad će svi u Urgentni… Onaj zidani pre 40 godina. Pomisliš na svoje kolege u prepunjenim ambulantama prijema… Kome je teže? Da li tebi mokrom u skafanderu ili njima u krvi i jaucima slomljenih nogu, vilica, rebara. Ko je ovde žrtva, a ko heroj… Ko je broj? Ko ispljuvak? Sutra je novi dan. Za novih 8 sati… Za više sreće sa obe strane – napisao je tada preumorni Maksimović uz svoju fotografiju u skafanderu na hodniku bolnice.

Brojne kolege i prijatelji danas se opraštaju od njega.



Izvor: Novosti

Komentari (2)

  1. Neka mu je laka zemlja. Zao mi je sto nije sebe vise cuvao. Jos jedna nepotrebna smrt. Od koga da se trazi ratna odsteta?

    Odgovori
  2. Velika šteta za Srbiju. Nema tačnih podataka koliko je medicinskih radnika preminulo od Kovid19, ali mi se čini da je oko 25-30 lekara otišlo. Slava im!

    Odgovori

Ostavite komentar