OBJEKTIV INTERVJU – Ljiljana je najlepša srpska odbojkašica, a nas je uverila da je i mnogo više od toga!

Ljiljana je govorila za Objektiv.rs u okviru božićnih tema koje je za vas pripremila sportska rubrika našeg portala, a da smo napravili pravi izbor sagovornikom, uverićete se u daljim delovima teksta

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen/Instagram

Ljiljana Ranković je trenutno odbojkašica Uba, ima 27 godina i u karijeri je osvojila četiri titule u domaćem prvenstvu sa Vizurom, kao i tri kupa, a bila je i MVP u sezoni 2015/16. Jedna je od najmlađih kapitenki u istoriji srpske odbojke, a pet godina provela je u francuskim klubovima Le Kane i Kan.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Ljiljana Rankovic (@lili___14)

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Što se tiče reprezentacije, u kadetskom i juniorskom uzrastu osvojila je srebro na evropskim prvenstvima, a takođe, kao juniorka je završila na drugom mestu sa Srbijom na Svetskom prvenstvu u Tajlandu. U seniorskoj kategoriji, nosila je dres nacionalnog tima tokom 2015. godine u Svetskom gran priju.

Počeli smo razgovor trenutnim klubom – sada igra za Ub, a na samom startu objasnila nam je kako je došla do odluke da se vrati posle pet godina iz Francuske u Srbiju.

“Treća povreda koju sam doživela je uticala na to, jer sam se operisala u Srbiji pa mi je bilo lakše da ostanem ovde, kao i pandemija koronavirusa. Takođe, porodica mi je tu, poslednjih pet godina nisam bila toliko s njima, a i smatrala sam da ću se lakše oporavljati od povrede ovde. Ispostavilo se kao dobra odluka!”, kaže igračica Uba, koji je trenutno ubedljivo prvoplasirani u domaćem prvenstvu sa svim pobedama.

Foto: Printscreen/Flashscore

Povrede su umnogome obeležile tvoju karijeru. Tri puta si morala da operišeš levi skočni zglob, da li si razmišljala o tome da prekineš karijeru?

“Posle prve operacije, došla je i druga. Fizički se i nekako pregura povreda, ali psihički… Prvi put ne znaš šta te čeka i guraš nekako kroz to, ali drugi put kada si svestan šta moraš proći, izuzetno je loše… Jesam, razmišljala sam da prekinem karijeru”, otkriva ona.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Ljiljana Rankovic (@lili___14)

Ko ti je pomogao da prođeš kroz taj period?

“Najviše porodica! Međutim, dogodila se i treća povreda koja se desila u aprilu 2019. dok sam igrala u Francuskoj i gadno je i videti to, a kamoli doživeti… Tada mi je samo bilo u glavi ‘to je to, nemoguće da se od ovoga oporavim’. Bila sam na morfijumu i bio je to jako težak period za mene…”, nije joj bilo lako da govori o tome.

Savo vs Stanojević: Kad lepota i zavodljivost prestanu, disciplina uskače u pomoć!

Da li si razmišljala da se baviš trenerskim poslom nakon igračke karijere?

“Iskreno, jesam… Ali sve je to jako teško i stresno“, govori Ljiljana i veoma simpatično samoj postavlja sebi potpitanje – zašto?

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Ljiljana Rankovic (@lili___14)

“Zato što treba da uklopiš sve profile ličnosti u jednu ekipu, mnogo je tu privatnih problema, treba svima ‘udovoljiti’, pronaći ‘žicu’ koja radi kod svakog… A i mnogo je teže raditi sa ženama nego sa muškarcima. Trener mora da bude i dobar psiholog!”, ima jasno mišljenje o trenerskom poslu.

Partizanova 2020. je mnogo obećavala: Turbulentna godina bez trofeja, uz jednu pozitivnu stvar! (VIDEO)

Svesna si svog izgleda i da si veoma lepa devojka, ali to sigurno ne treba da služi novinarima da se igraju sa tobom. Na primer, kako komentarišeš naslove koji od tebe naprave ono što ti nisi?

“Ja sam svesna zbog čega se to radi, ali sa druge strane ne osećam se lepo, kao ni moja porodica. Takvi novinari kod mene izgube kredibilitet i više im ne dajem izjave, kada imaju ružnu nameru samo zarad klikova”, jasno je prelepa odbojkašica stavila do znanja.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Ljiljana Rankovic (@lili___14)

Baš zato što je jedna od naših najlepših odbojkašica, često ljudi smatraju da mogu da joj se obraćaju kako hoće, šalju nepristojne poruke i ponude. Ipak, Ljiljana Ranković svojim stavom i ličnošću pokazuje kako je izuzetno vaspitana i fina devojka.

“Mora da postoji granica, jer ja recimo ‘sutra’ ako se budem bavila novinarstvom, ne želim da gubim ‘klijente’ ako stavim glup naslov”, ističe Ljiljana koja je inače diplomirani menadžer u medijima.

Šta Savo Milošević donosi reprezentaciji Srbije? Ofanzivu, lepršavost, ali valjda ne i Radovana Ćurčića!

“Mi smo sportisti o kojima treba da se piše kada napravimo neki uspeh, a ne kada promenimo partnera ili se dopisujemo s nekim ili popijemo kafu s nekim”, otvoreno govori o ovoj temi.

Pisalo se i da je Ljiljana ostavila francuskog odbojkaša zbog srpskog fudbalera.

“To veze s vezom nema! Stavljaju me u isti koš s nekim devojkama, a ja to zaista nisam. Prvo sam završila sa jednim, pa tek onda posle nekog vremena uplovila u vezu sa drugim. A i to je moj život, nema potrebe da se izmišlja ono što nije tačno – pitajte slobodno, a ne da izvlačite iz konteksta”, objašnjava nam Rankovićeva i pokazuje da je izuzetno prirodna i jednostavna osoba, osim što je neverovatno šarmantna.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Ljiljana Rankovic (@lili___14)

Za kraj, na osnovu svega što nam je rekla možemo konstatovati – Ljiljana Ranković je devojka za primer!

Lepa je kao Srbija, a Srpkinja je.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Ljiljana Rankovic (@lili___14)

“Čitaocima portala Objektiv.rs u 2021. godini želim pre svega zdravlje i da se čuvaju, a sebi… Pošto su mi to svi poželeli, sebi želim da se udam – hahaha, šalim se… Takođe, zdravlje, i da me povrede zaobiđu!”, završila je intervju ovim željama Ljiljana Ranković.

Mi joj želimo da je zdravlje bolje posluži nego u prethodnom periodu kako bi nastavila sa odličnim partijama na odbojkaškim terenima, i da se uskoro vrati i u seniorsku reprezentaciju Srbije.

Autor: A. A.



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar