Dejan Savić za Objektiv citirao Maradonu: Tražio sam “ferari”, a dobio “fijat” (FOTO)

Legendarni selektor srpske vaterpolo reprezentacije bio je gost redakcije našeg štampanog izdanja

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
PRINT
Foto: Objkeitv.rs/Vladimir Šporčić

Nova godina, božićni praznici – vreme je da se sumira sve viđeno u prethodnoj, ali i da se pripremi sve za godinu koja nadolazi.

Selektor vaterpolo reprezentacije Srbije Dejan Savić, iako je već počeo da radi sa našim reprezentativcima na pripremanju za takmičenja koja predstoje u 2021, godini za koju se svi nadaju da će biti prva neparna olimpijska u istoriji, našao je vremena i bio gost redakcije štampanog izdanja Objektiva, koje je počelo da izlazi 31. decembra.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

“Pored mnogih tema, osvrnuo se i na poteškoće koje naš vaterpolo ima prethodnih decenija, iako je verovatno i najbolji u svetu.Poslednji bazen koji je sagrađen u Beogradu je „11. april”, davne 1979. godine. Trebalo je da dobijemo trening-centar, sa svim pomoćnim bazenima, ali na kraju smo dobili balon, u kojem danas treniramo. Ipak, ne možemo da se žalimo, dobili smo baš ono što nam je trebalo. Da citiram nedavno preminulog Maradonu – kad sam došao u Barselonu, tražio sam ‘ferari’, a dobio sam ‘fijat'” uz zarazan smeh konstatuje Savić

Zvuči neverovatno, ali beogradski klubovi su u najlošijoj situaciji po pitanju uslova za treniranje.

“Borimo se za termine. Tako nije u drugim gradovima, oni imaju bolju saradnju s lokalnim samoupravama. Tu pre svega mislim na Kragujevac, Šabac, pa donekle i Novi Sad, odnosno Niš i Suboticu. Zato, kada pominjem sportski centar vaterpolo reprezentacije, ne mislim da mora da bude u Beogradu, daleko od toga, ali da bismo lakše i bolje funkcionisali, potrebno nam je još bazena. I ta priča nije od danas aktuelna”.

Šta je još selektor Srbije imao da poruči za Objektiv u intervjuu od dva dela, čitajte u štampanom izdanju za utorak, ali i prazničnom – za Badnji dan i Božić:

Foto: Objektiv.rs

PIŠE: Slobodan Vrakela



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar