Beograd dobija još 3 tržna centra, ali procvetaće i drugi gradovi: U Srbiju dolaze i novi brendovi

Ponuda se širi, a to će promeniti i dalju sliku Beograda

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Pixabay/stevanaksentijevic

U svetu, investitori gube novac, robne kuće se godinama bore sa online prodajom pa su mnogi rešili da ih pretvaraju u stanove i kancelarije, odnosno, da ih pretvaraju u alternative. Kod nas još nije zavladao taj trend i tržni centri ne izlaze iz mode kada je reč o našem tržištu nekretina, čemu svedoči i sve veći njhov broj.

Samo tokom 2020. godine novootvoreni zauzimaju prostor i nekoliko fudbalskih terena, a najave za nove se nižu.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Dodatno, kada čujete vest da se otvara neki tržni centar, obično u njoj piše da je lokacija Beograd. Dobra vest je da konačno postoji nekoliko brendova koji planiraju da uđu na tržište Srbije i u manje gradove.

Prema našim saznanjima, Beograd bi uskoro mogao da dobije tri nova tržna centra. Sve su prilike, možda već u 2021. godini.

Jedan bi trebalo da bude dugoočekivani na Autokomandi koji bi gradila Delta holding. Drugi se već gradi, a reč je o tržnom centru koju je u sklopu stambeno poslovnog kompleksa na Novom Beogradu, i kule koja ima više od 20 spratova. Treći će, čini se, biti u naselju Ovča, naročito ako se uzme u obzir činjenica da se to naselje “dovodi u red”, odnosno da je usvojen plan detaljne regulacije, a i potreba postoji za takvim vidom objekta, imajući u vidu broj stanovnika u naseljima preko Dunava.

U razgovoru sa gradskim urbanistom Markom Stojčićem, on je nagovestio da je ovaj senario i te kako moguć.

“Izvesno je da će se graditi tržni centar na Autokomandi. Sve druge objekte iz oblasti trgovine ili koji s tim imaju veze, a koji su ozbiljniji, sada su u fazi priprema i čeka se stabilizacija sa koronom i procena da li je takva investicija opravdana.”

Ono što ja znam, jeste to da imamo upit da se nastavi i dovrši dokumentacija za šoping mol na Autokomandi. S druge strane, kada govorimo o drugim delovima grada, i potrebe za takvim objektima, primer je Palilula, i što sam vam malopre rekao – Ovča. Za to naselje postoji manji šoping mol, ali logično je da će dobiti još jedan.

“Na Novom Beogradu se završava mol uz Vest kulu i ne vidim u ovom trenutku veću ambiciju za dodatni u tom delu grada” rekao je Stojčić za Telegraf.

Osim većih tržnih centara, novine u svetu trgovinskog ritejla su i objekti koje planira da gradi Ikea, ali i manji u koje se useljava ruski lanac Mere.

Gradovi koji mogu da se nadaju novom obliku kupovine, biće oni do 30.000 stanovnika.

“Imaćemo dolazak brendova ove godine, koji će biti spremni da otvaraju objekte u manjim mestima, pre svega u onim od 15, 20 i 30.000 stanovnika. Tamo, do sada je važilo pravilo, da ih nije bilo – kaže Bojan Šešević”, direktor aktive u Novaston Asset Management.

Srbija dobija najmoderniji autoput u državi: Uz besplatni internet postojaće još mnoge pogodnosti



Izvor: Objektiv.rs, Telegraf

Komentari (1)

Ostavite komentar