Mokra ČOKOLADA: Torta gotova za samo 40 minuta, sve će oboriti s nogu (RECEPT)

Ukus koji nikoga neće ostaviti ravnodušnim

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Freepik/freepik

Za sve ljubitelje čokolade ovo je ostvarenje snova.

Torta je iznutra i spolja vlažna, prekrivena laganom hrskavom korom.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Prema tome, ne postoji nijedan razlog da ne isprobate ovaj recept.

Teško da neko može da odoli mokroj čokoladi…

Sastojci:

  1. 1,5 kašika pšeničnog brašna
  2. 4 kašike kakaoa u prahu
  3. 1 kašičica sode bikarbone
  4. 1 kašika soka od limuna
  5. 1/4 šolje biljnog ulja
  6. 200 g kristal šećera
  7. pola kesice vanilinog šećera
  8. 1 prstohvat soli
  9. 1 kašičica kafe
Foto: Pixabay/skeeze

Priprema:

  1. U činiji pomešajte sve suve sastojke: brašno, so, sodu bikarbonu, kakao u prahu. U drugoj posudi pomešajte ulje i šećer, a zatim dodajte instant kafu, limunov sok i 4 kašike vode. Mutite mikserom dok se šećer potpuno ne rastvori. Tečni deo testa sipajte u suvu smešu i temeljno umutite mikserom.
  2. Kakao možete zameniti pločicom tamne čokolade. Da biste to uradili, moraće se rastopiti i dodati gotovom testu.
  3. Zagrejte rernu na 180 stepeni. Podmažite posudu za pečenje maslacem i lagano zaprašite brašnom. Izlijte pripremljeno testo u kalup i stavite u rernu 40 – 45 minuta.
  4. Gotovu tortu ohladite. Prijatno!

Možete je premazati bilo kojom kremom, posuti šećerom u prahu ili naribanom čokoladom i koricim limuna, narandže… Tortu poslužite sa nezaslađenim čajem, jer u njoj ima više nego dovoljno šećera.

Izvor: Objektiv.rs, dnevni.rs

Komentari (0)

Ostavite komentar

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!