Za sve ljubitelje čokolade ovo je ostvarenje snova.
Torta je iznutra i spolja vlažna, prekrivena laganom hrskavom korom.
Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs
Prema tome, ne postoji nijedan razlog da ne isprobate ovaj recept.
Teško da neko može da odoli mokroj čokoladi…
Sastojci:
- 1,5 kašika pšeničnog brašna
- 4 kašike kakaoa u prahu
- 1 kašičica sode bikarbone
- 1 kašika soka od limuna
- 1/4 šolje biljnog ulja
- 200 g kristal šećera
- pola kesice vanilinog šećera
- 1 prstohvat soli
- 1 kašičica kafe

Priprema:
- U činiji pomešajte sve suve sastojke: brašno, so, sodu bikarbonu, kakao u prahu. U drugoj posudi pomešajte ulje i šećer, a zatim dodajte instant kafu, limunov sok i 4 kašike vode. Mutite mikserom dok se šećer potpuno ne rastvori. Tečni deo testa sipajte u suvu smešu i temeljno umutite mikserom.
- Kakao možete zameniti pločicom tamne čokolade. Da biste to uradili, moraće se rastopiti i dodati gotovom testu.
- Zagrejte rernu na 180 stepeni. Podmažite posudu za pečenje maslacem i lagano zaprašite brašnom. Izlijte pripremljeno testo u kalup i stavite u rernu 40 – 45 minuta.
- Gotovu tortu ohladite. Prijatno!
Možete je premazati bilo kojom kremom, posuti šećerom u prahu ili naribanom čokoladom i koricim limuna, narandže… Tortu poslužite sa nezaslađenim čajem, jer u njoj ima više nego dovoljno šećera.
Komentari (0)