Ako vam treba dobar izgovor da uz ručak popijete pivo, evo recepta za jelo uz koje vam niko neće zameriti što ćete popiti jedno ili dva.
Ovako nešto teško da ste do sada probali.
Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs
Nabavite sve neophodne sastojke i počnite sa pripremom.
Sastojci:
- Dva bataka i dva karabataka
- 1 dl piva
- So, biber

Priprema:
- Usolite i pobiberite meso i ostavite ga da odstoji pola sata.
- U posudu za pečenje u rerni stavite meso i nalijte ga pivom. Prekrijte alu-folijom ili poklopite i pecite u rerni koju ste prethodno zagrejali na 180 stepeni, 10 do 15 minuta.
- Nakon toga skinite foliju i pecite četrdesetak minuta, odnosno dok meso ne porumeni.
- Služite uz prilog od šargarepe.
Sastojci za prilog:

- 3 srednje šargarepe
- Pola limuna
- 2 čena belog luka
- Majonez
- so
Priprema priloga:
Na najsitnije narendajte ili nasecite na kolutove dve-tri šargarepe, posolite i prodinstajte desetak minuta. Zatim nacedite pola limuna, dodajte sitno naseckana dva čena belog luka, majoneza po ukusu i dobro promešajte.
Komentari (0)