Srpski biznismen prodaje luksuzne automobile za keš, izbegava porez i pravi sebi političku zaleđinu?

Do prijateljskih veza preko keš-plaćanja

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto/Objektivbh.ba

Lider srpskih radikala Vojislav Šešelj, obnovio je svoj vozni park, pa se ulicama Beograda vozi u džipu marke “Range Rover Autobiography”, jednom od najskupljih modela četvorotočkaša. Udobnu vožnju u luksuznom džipu Šešelj je obezbedio kupovinom za keš od Ostoje Mijailovića, generalnog direktora i vlasnika kompanije “British Motors”, koji je široj javnosti poznat i kao Predsednik košarkaškog kluba “Partizan”.

Foto/Printscreen/You Tube

Plaćanje kešom nije u skladu sa zakonskom regulativom, jer se time izbegava vidljivost novčane transkacije, a povezano sa time i plaćanje poreza. Neverovatno je da je kao preduzetnik od iskustva, Mijailović primio novac u kešu, znajući da takav način plaćanja nije u skladu sa zakonom.

Model džipa “Range Rover Autobiography” košta preko 100.000 evra, pa je jasno i da za automobil tog ranga “ušteda” na izbegavanju poreskih obaveza ne može da bude mala.

Foto/Bramley Motor Cars/MEGA / The Mega Agency / Profimedia

U jednom od intervjua koje je Ostoja Mijailović, kao uspešan biznismen, dao za beogradske medije, pričajući o tajnama uspešnog poslovanja rekao je i ovo:

“U životu, ako ne postavite ciljeve, nikada nećete ni stići do njih. Ako hoćete rezultate, morate biti posvećeni poslu, bio to sport ili privatni biznis”.

Izgleda da je on našao put za ostvarenje svojih ciljeva, pa makar taj put uključivao i izbegavanje plaćanja poreskih obaveza, predviđenih zakonima države Srbije.

Osim povrede poreskih zakona, interesantna je i činjenica da je Stanko Čučković, jedan od direktora u Mijailovićevoj firmi “British Motors Srbija”, u kumovskoj vezi sa opozicionarom i predsednikom Narodne stranke Vukom Jeremićem.

Na ovoj fotografiji slikanoj u Sjedinjenim Američkom Državama, srdačna bliskost Jermića i Mijailovića je očigledna, pa se nameće pitanje, da li je možda baš u Njujorku sve dogovarano i o ovoj temi?

Foto/Objektivbh.ba

Nabavkom luksuznih vozila koja se plaćaju direktno keš novcem, Mijailović i njegovi najbliži saradnici izgrađuju “prijateljske i bliske” veze sa opozicionim političarima, i na taj način prave sebi zaleđinu za slučaj promene vlasti u Srbiji.

Likom i delom Ostoje Mijailovića, Objektiv će se baviti u budućim tekstovima, jer je očigledno da poslovanje poznatog srpskog preduzetnika krije mnoge tajne o kojima javnost treba da bude obaveštena.

 

Pratite nas i putem iOS i  android aplikacije – Objektiv.rs



Izvor: Objektivbh.ba

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar