VOZITE OPREZNO! Putevi Srbije upozorili na gustu MAGLU, smanjena vidljivost na mnogim pravcima

Vidljivost smanjena na auto-putu E-763

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Pixabay

Zbog pojave magle smanjena je vidljivost na mnogim pravcima, upozoravaju Putevi Srbije.

Tako je, navode, vidljivost smanjena na auto-putu E-763, na deonici petlja Lajkovac – petlja Ljig, ali i na području Vršca gde je zbog magle smanjena vidljivost na 100 do 150 metara.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Putevi Srbije savetuju maksimalan oprez pri vožnji i mole učesnike u saobraćaju da prilagode brzinu kretanja zbog pojave magle koja smanjuje vidljivost na pojedinim putnim pravcima, a pogotovo na deonicama koje se prostiru duž rečnih tokova, kotlina, klisura kao i na putnim objektima preko reka.

Vozači, potreban poseban OPREZ: Magla i sumaglica smanjuju vidljivost i usporavaju saobraćaj 

Upozoravaju i na sitne odrone duž nestabilnih kamenih kosina, u klisurama, usecima, zasecima, a najviše na Ðerdapskoj magistrali gde se savetuje oprezna vožnja i pridržavanje saobraćajne signalizacije, koja obaveštava o odronima.

Na raskrsnici državnog puta I B reda broj 12 i Puta šajkaškog odreda, na teritoriji Novog Sada do 31. decembra planiran su radovi na izgradnji kružnog toka. U zoni gradilišta vozila će biti preusmeravana sa dve razdvojene na jednu kolovoznu traku.

Na deonici Donja Glama-Bela Palanka i skretanju za Pajež-Donja Glama obustavljen je saobraćaj zbog radova na asfaltiranju kolovozato od 9 do 16 sati do 25. decembra.

Na putu Boljevci-Obrenovac u toku su radovi na sanaciji kolovoza i obavljaće se do 29. decembra, zbog čega je i dalje na snazi ubustava saobraćaja. Alternativni putni pravac iz pravca Obrenovca je auto-put Miloš Veliki.

Na naplatnim stanicama na autoputevima nema zadržavanja vozila, a prema informacijama Uprave granične policije u 17.15 časova na graničnom prelazu Batrovci, na izlazu iz zemlje teretna vozila čekaju tri sata, na Kelebiji dva, a na prelazima Gradina, Sremska Rača i Horgoš sat vremena.



Izvor: Tanjug

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar