Dopao vam se “Parazit”? Evo još poslastica istog reditelja (VIDEO)

Popušta nas groznica oskarovske večeri, ali zašto stati tu? Južnokorejski scenarista ima još aduta koji mogu da vas iznenade

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto/Printscreen/Youtube

Do sada su i vrapci na granama propevali istu pesmu: “Parazit” Bong Džon-hoa je najveći pobednik ovogodišnje dodele Oskara i definitivno nešto što treba da pogledate. Ako ništa drugo da biste znali da obrazložite zašto se baš vama ne dopada.

Parazit

Reditelj i scenarista koji nam dolazi iz Južne Koreje izlazio je čak četiri puta na binu da pokupi zlatnu statuu, na iznenađenje većine prisutnih… Većine, ali ne i svih. Naime, retki su predviđali “Parazitu” uspešnu noć u Los Anđelesu, a isti ti retki napravili su i spisak filmova istog autora, koje sad, nakon podignute i spuštene prašine – morate da pogledate:

Okja

Film koji je nastao u saradnji između Bong Džon-hoa i “Netflixa” prati priču devojčice koja odrasta uz genetski modifikovano džinovsko prase – nešto između dobroćudnog nilskog konja i mitskog stvorenja.

Film o ugroženoj životnoj sredini i ideji Lusi Mirando (Tilda Svinton) da spase svet velikim prasićima je kao i svaki film ovog reditelja – neobično genijalan.

Sea Fog

Bong Džun Ho u ulozi scenariste u film “Sea Fog” zasnovan je na istinitoj priči o imigrantima koji su živote izgubili na brodu koji im je obećao bolji život. I pored polarizovanih kritika filma “Sea Fog” je još jedan u nizu filmova o borbi za goli život.

Snowpiercer

Rediteljski i scenarijski proboj Bong Džon-hoa na američko tržište započelo je adaptacijom francuskih grafičkih novela Žakea Loba. Nakon što je svet postao snežna kugla i ljudska populacija je stala u jedan voz, nije bilo drugog izbora nego da se, kao u i svetu koji su ostavili za sobom,e podele na klase. Najniži su u poslednjem vagonu, najbogatiji u prvom.

Mother

Hoova drama o majci i mentalno obolelom sinu je priča o životnom hororu.

Nakon što se sin žene koja jedva sklapa kraj sa krajem dovede u vezu sa ubistvom nepoznate devojke, očajna zbog pravnog sistema koji ignoriše dokaze, majka preuzima stvari u svoje ruke.

The Host

Jedan od najpoznatijih filmova Bong Džon-hoa. Negde između horora i komedije, priča o čudovištu koje hara gradom je ubedljivo najbolja vožnja u filmografiji ovog oskarovca.

Antartic Jurnal

Hoov scenarijski doprinos debitantskom rediteljskom filmu Jim Pil Sunga je psihološki triler o ekspediciji na Antartiku i borbi za život protv nečeg vrlo zlokobnog.

Memories of Murder

Film koji prati priču o prvom serijskom ubici u Južnoj Koreji u periodu 1986. do 1991. godine spada među prve Bongove filmovima koji je doživeo ogroman uspeh u matičnoj zemlji.

Ovo će možda biti jedan od vaših omiljenih filmova o serijskim ubicama zato obratite dobro pažnju na njega.

Barking Dogs Never Bite

Rediteljski debi Bong Džon-hoa počinje krajnje naivno i kao svi filmovi tog reditelja postane nešto potpuno peto.

Priča prati profesora koji ne može da podnese lavež pasa i smišlja plan kako da ih se reši, što je samo početak mnogo veće i luđe priče.

 



Izvor: Objektiv.rs, dedamilorad.com

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar