Ovaj obrok će, sasvim sigurno, voleti cela porodica.
Sprema se vrlo lako.
Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs
A ukus će vas oduševiti.
Vreme je da isprobate zapečene ćufte sa krompirom u sosu od pavlake i paradajz soka.
Sastojci:
1. 1 suva zemička
2. 500 g krompira
3. nekoliko šargarepi
4. 1 glavica luka
5. 400 g mešanog mlevenog mesa
6. 1 kašika senfa
7. 1 kašika ulja
8. 200 ml soka od paradajza
9. 200 ml pavlake za kuvanje
10.100 g rendane gaude
11. so, biber

Priprema:
Potopite zemičku u hladnu vodu, a krompir i šargarepu oljuštite, operite i isecite na kocke. Povrće kuvajte u slanoj kipućoj vodi oko 10 minuta, a zatim ga ocedite. Isecite luk na kockice, a zemičku iscedite. Umesite zemičke sa mesom i jajetom, dodajte senf, so i biber. Oblikujte od te smese, vlažnim rukama, 20 ćuftica, a zatim ih, sa svih strana, ispržite na vrućem ulju. Zagrejte rernu na 200 stepeni, ćuftice, krompir i šargarepu rasporedite u vatrostalnu činiju i prelijte ih sosom od pavlake i paradajz soka, a zatim pospite sirom i tako pecite oko 25 minuta.
Prijatno!
Komentari (0)