OSNOVA JE NAJBITNIJA

Sve što treba da znate o PRAJMERU: Evo kako se nanosi i kako da izaberete IDEALAN za vas

Ključan korak u šminkanju

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Freepik/wirestock

Prajmer je jedan od koraka u šminkanju. Nanesite ga rukom gde možete da se uputite u ruke, pomoću prsti zagrejte proizvod i tako ćete mu omogućiti brže upijanje u kožu.

Počnite da koristite malo po malo – npr. počnite od količine veličine zrna graška. Generalno, masnim tipovima kože treba manje prajmera nego suvim kožama. Ako ne želite da koristite prste, možete naneti prajmer vlažnim blenderom za besprekornu završnu obradu.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Pre nego što posegnete za bilo kakvom šminkom za lice, pobrinite se da vam je prajmer potpuno suv. Čak i ako se ne šminkate, prajmer će i dalje izravnati pore i stvoriti efekat zamućenja.

Ako imate suvu kožu, potražite hidratantne prajmere za lice koji sadrže sastojke poput hijaluronske kiseline ili glicerina. Ovi sastojci održavaju suvu kožu vlažnom kako bi sprečili ljuštenje, pucanje ili neravnine tokom dana.

Foto:Freepik/Freepik

Ako imate masnu kožu, potražite na pakovanju reči poput ulja i matirajuće. Prajmeri ​​za masnu kožu uglavnom se sastoje od upijajućih sredstava koja upijaju višak ulja sa kože, ostavljajući za sobom puderast, mat izgled.

Ako imate crvenu kožu ili hiperpigmentaciju, potražite temeljne prajmere za korekciju boje. Ovi prajmeri ​​pomažu u izjednačavanju bilo kakvih problema sa tonom kože, bilo da imate crvenilo ili hiperpigmentaciju.

Ako želite blistav završetak, idite na prajmer sa sjajem. Dobićete sve blagodati uobičajenog prajmera, ali ovakvi prajmeri ​​daju dodatan efekat sjaja.

Ako imate zrelu kožu, poželećete da posegnete za prajmerom koji pomaže ujednačavanju teksture kože. Hidratacija je takođe ključna za ovo područje, pa ćete, kao i svi koji se brinu o suvoj koži, želeti prajmer koji sadrži sastojke za hidrataciju kože.



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar