Europol došao do SKANDALOZNIH podataka: Pola lige nameštalo utakmice! Hapšenja u toku

Pola klubova elitnog ranga moldavskog fudbala uključeno je u nameštanje utakmica, a četiri osobe su privedene, objavili su Europol i moldavski zvaničnici za borbu protiv korupcije

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: printscreen/youtube/SheriffSport

“Veruje se da su čelnici klubova, treneri, menadžeri, fudbaleri i ostali posrednici deo mreže”, poručili su iz Europola.

Ova velika korupciona šema odnosi se na pola klubova (5 od 10) u prvoj ligi, a veruje se da je tokom poslednjih pet meseci gotovo 20 utakmica bilo namešteno.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Kriminalci bi uticali na ishod utakmica i kladili se uglavnom na azijskom tržištu.

Opklade su iznosile između 10.000 i 20.000 evra za pojedinu utakmicu, a kriminalna dobit procenjuje se na 600.000 evra.

Za sada su uhapšene četiri osobe, pretražene su 34 kuće i kancelarija jednog kluba, a zaplenjeno je 20 mobilnih telefona, dokumenti i bankovne kartice.

Moldavski Nacionalni centar za borbu protiv korupcije sumnja na 11 osoba koje su podmićivale igrače i nameštale rezultate utakmica.

Lokalne fudbalske vlasti odbile su da komentarišu istragu.

Europol je kriminalistička obaveštajna agencija Evropske unije čiji je zadatak da pomaže telima za sprovođenje zakona u državama članicama EU u borbi protiv teških međunarodnih zločina i terorizma.

Prvo su tamnoputi igrači vređali Rumune na rasnoj osnovi: Novi skandal s meča PSŽ – Bašakšehir! (VIDEO)Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar