Đilas oštro napao Gordanu Čomić, sveti joj se zbog ulaska u Skupštinu?

Ovakva reakcija usledila je nakon njenog pojavljivanja u Skupštini

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: E-Stock/Miloš Rafailović

Lider Stranke slobode i pravde, obrušio se na poslanicu Demokratske stranke Gordanu Čomić.

Ovakva reakcija usledila je nakon njenog pojavljivanja u Skupštini kada je praktično prekinula bojkot opozicionih poslanika i iznela predlog o kvoti za broj žena na stranačkim listama na izborima, koji je usvojen većinom glasova.

“Isključiće me iz Demokratske stranke”, rekla je pre nekoliko dana poslanica Gordana Čomić za Tanjug, ali i istakla da je spremna na takav ishod, odnosno posledice toga što je prekinula bojkot parlamenta.

Predsednik DS Zoran Lutovac negirao je da je doneta odluka o isključenju Gordane Čomić iz stranke i na Tviteru naveo da protiv nje još nije pokrenut ni disciplinski postupak.

Podsetimo, SNS je prihvatila i izglasala predlog poslanice DS Gordane Čomić, koja je ušavši u parlament da bi ovaj predlog iznela, zapravo prekinula bojkot opozicionih poslanika.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je ovaj predlog važan za budućnost zemlje, iako se ona, podseća, dok je vodila Narodnu skupštinu, prema opozicionim poslanicima ponašala nedemokratski.

Izrazio je zadovoljstvo što je SNS prihvatila predlog Gordane Čomić, dodajući da ih nije bilo sramota da ga izglasaju, jer je reč obavezi koju država ima prema ženama, koje su, kaže, i u životu i u politici racionalnije i gledaju u budućnost, ne u prošlost.

Ocenio je da su spuštanje cenzusa sa pet na tri odsto i usvajanje predloga da žene na lokalnim i republičkim listama budu zastupljene sa 40 odsto izvandredne demokratske norme ove vlasti.

Na pitanje novinara kako vidi to što Čomić napadaju zbog prekida bojkota rada parlamenta, rekao je da neće da se meša u “njihove unutrašnje sukobe”.

Premijerka Ana Brnabić ocenila je da je velika hrabrost to što se narodna poslanica Gordana Čomić vratila u parlament kako bi učestvovala u izmenama zakona o izbornom procesu i ocenila da to što etički odbor DS-a ne gleda na to blagonaklono, pokazuje njihovo shvatanje demokratije.

Komentarišući situaciju Gordane Čomić, za koju je etički odbor DS-a predložio da bude isključena iz stranke jer se vratila u parlament sa predlogom zakona, mada ta stranka bojkotuje skupštinu, Brnabić kaže da je taj postupak DS-a najbolji pokazatelj kako oni shvataju demokratiju.

Povodom navoda predsednika DS Zorana Lutovca da je indikativno što su poslanici vladajuće koalicije podržali predlog poslanice DS Gordane Čomić koja je prekinula bojkot sendice parlamenta i predložila pojedine izmene Zakona o narodnim poslanicima, Gojković kaže da je Ðilas Lutovcu oteo stranku.

“Ne znam da li je Lutovac to primetio”, rekla je Gojković i navela da su mnogi članovi koji su stvarali stranku, među kojima su Dragoljub Mićunović i Gordana Čomić primetili da je stranku “kidnapovao” Ðilas.

Dodala je da Lutovac neće to sam sebi da prizna i pokušava da od sebe i ostatka DS napravi žrtvu Aleksandra Vučića.

“Vučić nema vremena da se bavi DS”, poručila je Gojković.

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak osudio je reakcije dela opozicije na pojavljivanje poslanice Demokratske stranke Gordane Čomić u parlamentu i istakao da su njeni predlozi na mestu.

“Demokratska stranka je izgubila kompas i ona je demokratska samo po nazivu”, ocenio je Čanak.



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar