Vozio je pijan i izazvao tešku saobraćajku u kojoj je stradalo 4 osobe: Danas je osuđen i ovo je KAZNA

Da je vozio dozvoljenom brzinom od 50 kilometara na sat, mogao je da izbegne sudar, navedeno je na suđenju

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Profimedia/ Jochen Tack / Alamy

Nikola Mihailović osuđen je na četiri godine zatvora zbog saobraćajne nesreće na Ibarskoj magistrali. On je u stanju teške alkoholisanosti vozio brže od 117 kilometara na čas i tako izazvao opasnu situaciju.

Kako je navededno, da je vozio dozvoljenom brzinom od 50 kilometara na sat, mogao je da izbegne sudar, pišu Novosti.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Deo krivice snosi i vozač dačije jer se bez zastajanja uključio na Ibarsku i nije video da dolazi BMV.

Podsetimo, nesreća se dogodila u avgustu prošle godine, kada su poginuli Katarina Ivanković, Aleksandar Savatić, Đorđe Belušević i Đorđe Subotić.

U oktobru je u Višem sudu gledan snimak sa obližnje nadzorne kamere. Na njemu se vidi kako se “dačija” u kojoj su poginula tri momka uključuje na Ibarsku, a zatim se u nju tren kasnije sa “leđa” zakucao “BMW” u kojem je nastradala Katarina.

Saobraćajni veštaci su na osnovu ovog snimka zaključili da su propuste koji su na kraju doveli do udesa napravila oba vozača i Mihailović koji je bio za volanom “BMW”, ali i Savatić, koji je vozio “dačiju” i nastradao u toj nesreći.

“Nesporno se vidi da se “dačija” nije zaustavila pre uključenja na glavni put, ali je vozač usporio, a kad je krenuo da se uključuje ubrzao je. Međutim, njegov propust je što nije proverio da li mu sa desne strane dolazi vozilo, jer bi onda video “BMW” koji je bio udaljen 42 metra i odsutao bi od uključivanja ili ga je video, ali je pogrešno procenio da može da se uključi – kazao je veštak.

“BMW” je išao preko 100 kilometara na čas, a da se kretao 50 km/h, koliko je najviše dozvoljeno na toj deonici, onda se mogao zaustaviti i izbeći udes.

Veštaci su utvrdili i da je od trenutka kad se “dačija”uključila na Ibarsku i kad je njena zadnja svetla vozač “BMW” mogao da vidi, pa do trenutka sudara prošlo svega 1,3 sekunde.Izvor: Telegraf

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar