Jednostavno, a efektno: Biftek sa šumskim voćem

Ovo jelo se pravi vrlo brzo a ukus mu je bez premca

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Jiří Poláček / Ifood SM / Profimedia

Bez obzira na  to da li volite “krvavo” ili zapečeno meso, sa ovim prelivom dobiće neočekivano senzualnu, prolećnu notu.

Možda baš ovim jelom treba iznenadite svoju dragu za Dan zaljubljenih i odmenite je u kuhinji. Jer verujte nam, recept ne može biti prostiji a ona će biti očarana.

Sastojci (za 2 zaljubljene osobe)

600 g goveđeg bigteka

250 g šumskog voća (može zamrznuto)

4 dl crnog vina

60 g lešnika

cimet

400 g povrća po izboru (kukuruz, brokoli, grašak)

začini

Postupak

Biftek posolite i ispržite na malo ulja.

Povrće obarite.

Vino stavite da provrije pa mu dodajte mešano šumsko voće, cimet i pečene lešnike.

Kuvajte uz stalno mešanje na slaboj vatri dok se ne zgusne.

Biftek servirajte sa barenim povrćem i prelijte pripremljenim sosom o šumskog voća.

Poližite jedno drugome prste.

 

 

 

Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

Ostavite komentar

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!