Bez obzira na to da li volite “krvavo” ili zapečeno meso, sa ovim prelivom dobiće neočekivano senzualnu, prolećnu notu.
Možda baš ovim jelom treba iznenadite svoju dragu za Dan zaljubljenih i odmenite je u kuhinji. Jer verujte nam, recept ne može biti prostiji a ona će biti očarana.
Sastojci (za 2 zaljubljene osobe)
600 g goveđeg bigteka
250 g šumskog voća (može zamrznuto)
4 dl crnog vina
60 g lešnika
cimet
400 g povrća po izboru (kukuruz, brokoli, grašak)
začini
Postupak
Biftek posolite i ispržite na malo ulja.
Povrće obarite.
Vino stavite da provrije pa mu dodajte mešano šumsko voće, cimet i pečene lešnike.
Kuvajte uz stalno mešanje na slaboj vatri dok se ne zgusne.
Biftek servirajte sa barenim povrćem i prelijte pripremljenim sosom o šumskog voća.
Poližite jedno drugome prste.
Komentari (0)