Savršeno popodne: Ušuškajte se, pustite omiljeni film i uživajte u šolji najukusnijeg KUVANOG VINA (FOTO)

Sprema se lako i brzo, i nahraniće vam sva čula

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Freepik/timolina

Vikend je sjajno vreme da se opustite, odmorite i uživate uz neki dobar film, knjigu ili slično.

Dodajte na to i neki kolač i toplo pićence i ugođaj će biti potpun.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

A ima li šta bolje od mirisnog, ukusnog i slatkog kuvanog vina, pogotovo kada su dani mračni i magloviti?

Najbolje od svega, lako se i brzo pravi, a nije vam potrebno ni najkvalitetnije, da bi uživali u bogatstvu ukusa.

Dobre strane kuvanog vina su i što će zamirisati cela kuća na karanfilić i cimet, kao i pomorandžu, pa ako želite da se uživate u neodoljivom zimskom napitku (samo nemojte da preterujete), evo kako da ga napravite.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Tosca Restaurant (@ilovetoscamalta)

Potrebno:

  • 1l vina (ili flaša)
  • 2 pomorandže
  • Jabuka
  • Karanfilić
  • Cimet
  • Anis (po izboru)
  • Biber u zrnu
  • Med ili šećer
  • Brendi ili konjak, ukoliko želite da pojačate ukus

Priprema:

U veću šerpu sipajte vino, dodajte još polovinu količine vode, a potom dobro operite pomorandže i jabuku i isecite na kriške, pa ubacite u vino.

Dodajte karanfilić, par zrna bibera (pojačavaju ukus), cimet (može mleven, ali je bolje u štapiću, jer ćete u slučaju da koristite mleveni, morati da procedite vino), anis, šećer il med. Najbolje da probate, kada se vino zagreje, jer ćete tako najbolje proceniti da li je dovoljno slatko.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Welcome to my home ?? (@ollga_kiss)

Kuvajte na srednje jakoj vatri, a pre nego što će provriti, smanjite temperaturu, poklopite šerpu i ostavite da se kuva još petnaestak minuta.

Nakon toga, vaše vino je spremno.

Kako vi pripremate kuvano vino. Pišite nam u komentarima.

Preuzimanje teksta ili delova teksta dozvoljeno isključivo uz navođenje izvora i linka ka stranici Objektiv.rs



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (1)

  1. Odlicna ideja.Zapisala sam vas recept i napravila ovaj napitak sa crnim vinom i vodom iz mog najomoljenijeg nobel aparata za preciscavanje vode.Jedino nisam stavila konjak jer nisam imala.Bez obzira ukus i miris je odlican.

    Odgovori

Ostavite komentar