NOVE MERE

Došlo je do VELIKE ZABUNE: Radno vreme do 18 sati ipak ne važi za ovakve tržne centre

Mnogi su, vođeni novim pravilima, svoje prodavnice zatvarali u 18 časova

Foto: E-Stock/stanislav nedelja

Nova pravila o radnom vremenu koja su na snazi od utorka izazvala su veliku pometnju među prodavcima u trgovinskim objektima van tržnih centara i zanatlijama.

Mnogi su, vođeni novim pravilima, svoje prodavnice zatvarali u 18 časova. Međutim, na osnovu Uredbe o merama za sprečavanje i suzbijanje zarazne bolesti nove odluke o radnom vremenu do 18 časova odnose se samo na ugostiteljske objekte, tržne centre i kladionice, pišu Večernje novosti.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Novim pravilima nisu uključene prodavnice koje se ne nalaze u okviru velikih šoping molova i kiosci, kojima se preporučuje rad do 21 sat. Do ovog vremena kupce mogu da primaju čak i šoping centri u kojima se u lokale ulazi spolja, a ne iz centralne zgrade. Ove mere ne obuhvataju ugostiteljske objekte koji dostavljaju hranu, pekare koje imaju šaltere za prodaju, kao ni teretane.

“Sve radnje koje se ne nalaze u tržnim centrima, poput butika u Knez Mihailovoj ulici ili u Bulevaru kralja Aleksandra, frizera u naselju, ali i mnogobrojnih zanatlija, moći će da rade kao i po prethodnoj odluci do 21 sat. Svi oni objekti gde je fizički moguće ograničiti broj osoba unutar objekta sa obaveznim nošenjem zaštitnih maski mogu da rade do 21 sat”, objašnjava za Novosti Darko Glavaš, sekretar za poslove odbrane, vanrednih situacija, komunikacije i koordinacije odnosa sa građanima Grada Beograda.

Od danas stupaju na snagu NOVE MERE: Nije radno vreme svih objekata do 18 časova, evo šta i dalje radi

On dodaje i da supermarketi koji se nalaze u sklopu tržnih centara mogu da obavljaju svoju delatnost samo ako imaju odvojen ulaz u svoj objekat, odnosno, ulaz kojim se direktno ulazi u supermarket, bez lutanja kroz tržni centar. U suprotnom svi oni koji ne mogu to da omoguće vrata za kupce moraju da zatvore u 18 časova.

Za pozorišta i bioskope, tačnije ustanove kulture takođe važi režim rada do 18 časova, što znači da poslednja projekcija ili predstava mora da se završi do tog vremena.

Radno vreme PIJACA u Beogradu: Evo šta se menja zbog novih mera

Pumpe i apoteke

Shodno ranijoj odluci kriznog štaba, i posle 21 čas moći će da rade apoteke, ali i benzinske pumpe isključivo samo za prodaju goriva, kao i ugostiteljski objekti koji rade dostavu hrane.

Izvor: Blic

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju

Komentari (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar