LEPE VESTI

“Živela Francuska, živela Srbija”: Vučić sa francuskim ministrom, potpisan VAŽAN SPORAZUM

Sastanak je održan u 11 sati u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: TANJUG/ZORAN ZESTIC

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa Frankom Risterom, ministrom Francuske za spoljnu trgovinu i ekonomsku promociju.

Potpisan je Sporazum između dve vlade o saradnji u oblasti sprovođenja prioritetnih projekata u Srbiji, nakon čega su planirane izjave za medije.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Sastanak je održan u 11 sati u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike.

– Ovo je potvrda francusko-srpskog prijateljstva. Živela Francuska, živela Srbija – rekao je Vučić.

– Veliko mi je zadovoljsvo što sam imao priliku da razgovaram sa gospodinom Risterom i hoću da mu kažem jedno veliko hvala što je u vreme najsnažnijeg talasa i napada korone na Srbiju i čitavu Evropu došao i pokazao koliko je prijateljstvo Francuske prema našoj zemlji – rekao je on.

“Kipar je iskren prijatelj”: Vučić se sastao sa ambasadorom Elijadisom 

– Danas su potpisani važni sporazumi. Modernizovaćemo elektro mrežu. Ostaje nam dosta teškog posla da bi za godinu dana krenuli u građevinske radove – rekao je predsednik i dodao da je ovo važna linija za nas i za modernizaciju Beograda i Srbije.

“Kipar je iskren prijatelj”: Vučić se sastao sa ambasadorom Elijadisom 

– Želim da se posebno zahvalim predsedniku Makronu – rekao je Vučić i podsetio na njegov istorijski govor na Kalemegdanu.

Rister je na početku obraćanja izrazio saučešće povodom smrti patrijarha Irineja. On je istakao da je Francuska svesna značaja Srpske pravoslavne crkve u srpskoj istoriji.

Foto: Pink printscreen

– Izgradnja beogradskog metroa će olakšati život milionima ljudi – saopštio je Rister i dodao da uspeh ovog projekta navodi da se veruje u dobre odnose dve zemlje.

– Francuska je jedan partner koji se angažuje sa Srbijom i upušta u projekte ovde u Srbiji – rekao je Rister.

Predsednik Vučić je istakao da je danas najteži dan za Srbiju što se tiče korone.

– Još jutros sam video da imamo 47 mrtvih, što je ubedljivo najveći broj do sada. Do 14 časova će verovatno biti više ljudi. Situacija u bolnicama je užasno teška. Džabe što gradimo bolnice više nego ikada ako ne budemo disciplinovani i odgovorni – rekao je Vučić.



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar