Domaći lek za maksimalno jačanje imuniteta, priprema se mesec dana, a potrebna su vam samo 2 sastojka

Dobitna kombinacija u borbi protiv prehlade

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Freepik/freepik

Poznato je koliko su beli luk i med korisni za zdravlje, a šta tek reći za kombinaciju ovih sastojaka.

Iako beli luk zbog jakog mirisa i ukusa, ne prija svima, možda je pravo rešenje da napravite fermentisani beli luk.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Ne samo da ćete ublažiti ljutinu i miris, nego ćete dobiti moćan lek za jačanje imuniteta.

Najteži posao je, naravno čišćenje belog luka, a potrebno vam je toliko da napunite teglu do otprilike jedne polovine ili tri četvrtine.

Foto: Pixabay/PDPics

Najbrže ćete to uraditi ako svaki čen lupite oštro pljosnatom stranicom noža, tako će se najlakše oljuštiti. Pri tom će pustiti i malo soka.

Napunite teglu i prelijte medom, pa zatvorite i stavite na mračno i hladno mesto. Povremeno malo prevrnite teglu – okrenite na dole, pa opet na gore.

Foto: Freepik/jcomp

Proces frementacije počinje zahvaljujući baš tom soku belog luka. Ispod tegle stavite tacnu, za slučaj da malo mešavine “prekipi”.

Već za nedelju dana, pojaviće se mehurići na površini, a fermentacija traje oko mesec dana kad već možete konzumirati beli luk – biće daleko mekši i ukusniji, a pozitivna svojstva ovog narodnog leka su nemerljivo velika.



Izvor: Objektiv.rs, lepaisrećna

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar