Bolje se ugrizite za jezik: Ovih 10 stvari nikada ne smete da kažete muškarcu sa kojim ste u VEZI

Mogu biti pogrešno shvaćene

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Freepik/drobotdean

Kada ste u vezi, pogotovo dugoj, podrazumeva se da partneru sve možete da kažete.

Naravno, postoje stvari, odnosno rečenice i pitanja koja bi trebalo da prećutite.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Ma koliko vam delovale naivno, određene izjave bi muškarcima mogle da budu znak za uzbunu.

Neke bi mogli da shvate kao uvod u svađu, a neke kao da smatrate da sve što oni urade nije dovoljno dobro.

Ovih 10 bi trebalo da izbegavate:

1. Treba da razgovaramo…

Ovu frazu muškarci vide kao nagoveštaj svih mogućih problema. Čak i ako biste želili da razgovarate o tome da nabavite psa ili odete na izlet, sam prizvuk te rečenice upućuje ih da nešto nije u redu i već u startu osećaju da su krivi. Muškarci bi radije da žene odmah pređu na stvar, umesto da koriste dramatične uvode.

Foto: Freepik/drobotdean

2. Da li si ljubomoran?

Priznali to ili ne, većina muškaraca je ljubomorna, naročito ako je reč o ženi koju vole. Čuju li iz njenih usta konstantno jedno te isto muško ime, bilo da je reč o kolegi, konobaru, komšiji ili prijatelju, oni se ne koncentrišu više na priču već im kroz glavu prolazi zašto ga konstantno spominjete i da li vam on nešto znači.

3. Moja prijateljica misli da je naš seks dosadan

Žene, kao i muškarci, pričaju sa svojim prijateljicama o seksu. Međutim, dok pripadnici jačeg pola pričaju uopšteno ili se hvale svojim libidom i umećem, žene će pričati o konkretnim situacijama, upoređivati ili tražiti savete. Nijedan muškarac ne voli da čuje da raspravlja o njegovom seksualnom umeću, da mu se smeju iza leđa ili analiziraju šta može ili ne može.

4. Svi muškarci…

Jedna od stvari koju muškarci ne podnose je generalizovanje kojim žene znaju da započnu razgovor. Tada više ne mogu i ne žele da se koncentrišu na ono što im govorite, jer osećaju da ste samim uvodom donele presudu da “on stalno nešto pogrešno radi”.

5. Da me voliš, nikada ne bi…

Iako svi ljudi imaju slične želje i potrebe, muškarci su ti koji svoja osećanja radije izražavaju delima nego rečima. Ako partnerka koristi tu frazu uz dodatak “da me voliš, onda ne bi radio to”, oni naprosto ne znaju šta da kažu, odnosno nisu tako vešti u argumentovanju. Radije bi da im partnerka kaže šta tačno želi, umesto da zbog njegovih propusta dovodi njegova osećanja u pitanje.

Foto: Freepik/wavebreakmedia_micro

6. Ako su ti takvi prijatelji…

Muška prijateljstva su naizgled vrlo jednostavna stvar, ali ženama su ti odnosi često komplikovani. One često za prijateljice biraju one sa kojima dele slična razmišljanja i stavove, dok muškarci neće ulaziti u dubinu, pa ni osuđivati to što njihov prijatelj radi. Njima je važno da imaju zajedničke aktivnosti i da se jedni prema drugima ponašaju kako treba. Ovakvu frazu od partnerke doživljavaju kao pretnju prijateljstvu, odnosno pokušaje zabrane druženja i prozivanja njega da je isti kao prijatelj.

7. Da li je i tvoja bivša…

Iako često tvrde da to nije tako, muškarci ponekad poznaju žene bolje nego što one same sebe poznaju. Pominjanje bivših njima ne zvuči kao dobra ideja. Priča o njoj bi mogla da bude okidač ljubomore, upoređivanja, ili pak pamćenja nekih detalja koje ona posle može da koristi u svađama.

8. Šta ti misliš?

Muškarci generalno ne vole konfliktne situacije i teško se snalaze u komplikovanim ženskim odnosima, naročito ako je reč o onim između njegove izabranice i majke. Stvar je u tome što znaju da će, ako se umešaju, jednoj strani obavezno biti krivi. Radije bi govorili o rešenju situacije, nego slušali beskonačna prepričavanja počinjenih “grešaka” bilo koje strane.

9. Mislim da nešto nije u redu

Muškarci ne podnose fraze za koje misle da su samo deo ženske taktike da prestanu da rade ono što trenutno rade i udovolje njoj. Ako je istina da on ne posvećuje partnerki dovoljno pažnje, on će to pre shvatiti njenim konkretnim delima. Na primer, ako, sa drugaricama, izađe na kafu na koju on ne želi da ide, umesto da ostane sa njim i prigovara mu što nije išao.

Foto: Freepik/wavebreakmedia_micro

10. Već sam ti sto puta rekla…

Osim ako je zaista reč o nekom konačnom razgovoru i zaključku, pa makar o raskidu veze, muškarci ne podnose stalno osvrtanje na probleme na dramatičan način. To vide kao zvocanje na koje se naviknu, ali bez istinske poente i namere. Nije stvar ni u razgovoru o problemima, već filozofskim zaključcima i premišljanjima koje se ponavljaju, a ne vode nikuda.



Izvor: Objektiv.rs, Krstarica

Komentari (1)

Ostavite komentar