Putin je ozbiljno bolestan? Druga dijagnoza koja se pominje je mnogo opasnija od prve!

Iz Kremlja čvrsto poriču da Putin ima zdravstvenih problema

Foto: Daily Mail

Ugledni kritičar ruskog predsednika tvrdi da je Vladimir Putin imao rak i da je početkom ove godine išao na operaciju, piše “Dejli mejl”.

Valerij Solovej, koji tvrdi da ima izvore “u epicentru donošenja odluka”, kaže da je Putin (68) operisan u februaru dok drugi, neimenovani izvor, kaže da je u pitanju bio stomak.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Ova vest pojavila se dve nedelje nakon što je Solovej prvi put progovorio o Putinovom zdravlju, ukazujući da ruski lider boluje od Parkinsonove bolesti. Solovej, bivši šef odeljenja za odnose s javnošću moskovskog Državnog instituta za međunarodne odnose, veruje da Putin planira da siđe s vlasti u januaru zbog zdravstvenih problema i da svoju ćerku Katerinu Tihonovu postavi za naslednicu.

“Ako je neko zainteresovan za tačnu dijagnozu, ja nisam lekar, nemam etičko pravo da otkrivam te probleme… Jedan deo (Putinovih zdravstvenih tegoba) je psihičko-neurološke prirode, a drugi je problem s rakom”, rekao je on.

Druga dijagnoza je mnogo, mnogo opasnija od prve jer Parkinsonova bolest ne ugrožava fizičko stanje, ali ograničava pojavljivanja u javnosti. Na osnovu ovih informacija ljudi će moći da donesu zaključke o njegovom ograničenju za šta ne treba posebno medicinsko obrazovanje”, dodao je Solovej.

Iz Kremlja čvrsto poriču da Putin ima zdravstvenih problema. Nije poznato gde se navodna operacija o kojoj priča Solovej odigrala, ali izvori tvrde da se Putin u javnosti prvi put od tada pojavio 19. februara na ceremoniji polaganja venca.

PUTINOV KAŠALJ

Glasine o Putinovom zdravlju počele su nakon što je objavljeno da se priprema dokument koji bi ga učinio doživotnim senatorom kad siđe s funkcije predsednika, što je signalizovalo da se bliži kraj njegove dvodecenijske vlasti.

Takvim spekulacijama je Putinovo kašljanje u četvrtak tokom televizijskog obraćanja samo dalo zamaha. Predsednik je bio na sastanku sa zvaničnicima oko “akutnih finansijskih problema” uzrokovanih pandemijom korona virusa, kad se zakašljao.

Snimak je kasnije, navodi “Dejli mejl”, izmenjen, kako bi njegov kašalj delovao manje ozbiljno. Državna agencija TASS je na pitanje o Putinovom zdravlju rekla da je “apsolutno normalno”.

Solovej takođe tvrdi da navodna Putinova ljubavnica, gimnastičarka Alina Kabajeva, urgira predsednika da siđe sa vlasti. Rusijom cirkuliše snimak kako se Putin naslanja na stolicu, što ukazuje na narušeno zdravlje, navodi “Dejli mejl”, a pažnju je privukla i čaša za koju analitičari kažu da je puna lekova protiv bolova.

Ovo nije prvi put da se spekuliše da Putin ima Parkinsonovu bolest. Ranije je primećeno i ograničeno pokretanje njegove desne ruke u odnosu na levu, a asimetrično kretanje ruku je karakteristična odlika tog oboljenja. Međutim, neki medicinski stručnjaci su objasnili da on “hoda kao obaveštajac”.

Izvor: Alo

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju

Komentari (1)

Ostavi komentar

Ostavite komentar