Patrijarh će biti sahranjen na praznik koji je MNOGO VOLEO: Sveštenik Andrić se prisetio Irinejevih reči

Sveti Nektarije Eginski je grčki monah koji je bio nastojnik manastira na ostrvu Egina pored Atine

Foto: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Patrijarh Irinej, koji je preminuo juče, biće sahranjen sutra u Hramu Svetog Save, na praznik Svetog Nektarija Eginskog.

Sveštenik iz Valjeva Nenad Andrić istakao je da je sutra praznik Svetog Nektarija Eginskog, kao i da je taj praznik patrijarh Irinej veoma voleo.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

– Naš Patrijarh Irinej je voleo Svetog Nektarija puno i eto na njegov praznik se sahranjuje, verujem Svetac će ga čekati sa Sv. Savom na Nebu Božijem. Da voli Sv. Nektarija veoma, Patrijarh mi je rekao kada je pročitao moju knjigu o sv. Nektariju, za koju mi je uvek dao blagoslov i usmeni i pismeni da u Beogradu održavam predstavljanja (promocije) knjige o Eginskom Čudotvorcu. Carstvo mu Nebesko – dodao je Andrić.

“Kao da je nešto predosetio”: Sestra preminulog patrijarha U SUZAMA opisala poslednji susret (FOTO) 

Ko je Sveti Nektarije Eginski?

Sveti Nektarije Eginski je grčki monah koji je bio nastojnik manastira na ostrvu Egina pored Atine. Živeo je polovinom 19. veka a preminuo 1920. godine. Mole mu se posebno bolesnici koji boluju od kancera, raka i malignih bolesti.

Skromna ŽELJA srpskog patrijarha: Pročitajte šta je Irinej tražio da mu donesu u bolnicu

Svi vernici odlaze kod njegovih svetih moštiju u crkvu na ostrvu Egini, u manastire koji imaju česticu Svetog Nektarije Eginskog (deo svetih moštiju) ili se celivaju njegove ikone, pomazuje se osvećenim uljem Svetog Nektarija Eginskog i svaki dan se čita Akatist i molitva Svetom Nekatriju Eginskom za isceljenje.

Patrijarh Irinej – biografija Njegove svetosti

Kada god vernik želi da uputi snažnu molitvu za svoj problem, želju, bolest, on se čitanjem akatista obraća svetitelju da ga on zastupa kod Gospoda Boga i da svojom zaslugom na nebu koju ima, pomogne molitveniku.

Ovako je izgledao BOŽIJI PUT Irineja: Zamonašio se u manastiru u kojem danas počiva patrijarh Pavle 

Izvor: Pink

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju

Komentari (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar