OSTAVKA

Epilog POKOLJA u Danskoj: Ministar podneo OSTAVKU, ubijanje 17 miliona životinja nezakonito

Pre dve sedmice danska vlada je naredila da vojska i policija pomognu vlasnicima farmi kuna da usmrte 17 miliona jedinki koje se uzgajaju zbog krzna

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Youtube printscreen

Vladina drastična odluka usledila je nakon što su zdravstvene vlasti rekle da uzgoj kuna predstavlja rizik za javno zdravlje u zemlji zbog široko rasprostranjenih zaraza na farmama, pogoršanih nalazom mutiranog soja koronavirusa.

Danski ministar za hranu i poljoprivredu rekao je da će dati ostavku zbog manjka poverenja parlamentarnih zastupnika, nakon nezakonite vladine naredbe o usmrćivanju kuna na farmama.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

– Danas sam obavestio premijera da želim da dam ostavku na dužnost u vladi. Shvatam da nemam potrebnu podršku među parlamentarnim zastupnicima – napisao je ministar Mogens Jensen na Twitter-u.

Želite da na svojoj koži osetite BRUTALNOST srednjeg veka? Može, samo dođite u ovaj park (VIDEO) 

Njegov potez događa se u svetlu najveće krize vlade Danske od početka pandemije, nakon što je nezakonito naredila ubijanje svih kuna uzgojenih na farmama kako bi se sprečilo širenje koronavirusa, uključujući i novi, mutirani soj.

Pre dve sedmice vlada je naredila da vojska i policija pomognu vlasnicima farmi kuna da usmrte 17 miliona jedinki koje se uzgajaju zbog krzna.



Izvor: Telegraf

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar