Boris Milošević odao počast svim žrtvama u Vukovaru i poručio: Nisu se stvorile pretpostavke za ćirilicu

Potpredsednik Hrvatske vlade predvodio delegaciju Srpskog narodnog veća

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Dnevnik.hr printscreen

Delegacija Srpskog narodnog veća predvođena potpredsednikom Vlade Republike Hrvatske Borisom Miloševićem danas je odala počast žrtvama, koje su građani i građanke Vukovara podneli u ratu 1991-1995.

Umro je ratni zločinac Tomislav Merčep

Delegaciju je predvodio Boris Milošević potpredsednik Vlade Hrvatske, a u njoj su pored njega bili Veran Matić, specijalni izaslanik predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića, Milorad Pupovac predsednik SDSS-a kao i Radojka Mrkšić članica udruženja “Protiv zaborava”. Oni su zajedno položili venac za stradale Vukovarce i Vukovarčanke srpske nacionalnosti u Dunav te su, nakon toga, venac položiti i na “ Ovčari”.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Na kraju komemorativnog programa za sve žrtve Boris Milošević je sa delegacijom zapalio sveće u Sabornoj crkvi sv. Nikole u Vukovaru.

Boris Milošević je kazao kako je u Vukovar došao odati počast žrtvama te da je važno stvarati atmosferu pomirenja i dijaloga kako bi sve žrtve bile prihvaćene kao zajedničke i iskazati pijetet bez podele.

Smatram da je građanima Vukovara danas potreban mir i sigurnost, a da država i lokalna samouprava trebaju stvoriti pretpostavke za život svih građana Vukovara – kazao je Milošević.

“Više od trećine građana Vukovara su srpske nacionalnosti i važno je da se njihov glas čuje i da imamo dijalog. Čini mi se da na lokalnom nivou dijalog nedostaje i nadam se da će se u narednim godinama otvoriti te da će se moći razgovarati bez tenzija. Smatram da nije dobro i da nisu dobri zaključci da se nisu stvorile pretpostavke za ćirilicu. Taj zaključak znači da svih ovih godina nije došlo do napretka u međunacionalnim odnosima , a to je ono što nije dobro

Ispada da smo pre 15 godina imali bolju situaciju u međunacionalnim odnosima nego danas, umesto da je obrnuto, da je situacija pre bila lošija pa da smo danas napravili iskorake. Do toga nije došlo. Nadam se da će moj dolazak sutra biti korak u pozitivnom smeru”, kazao je Milošević.Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar