“SELEKTOR” Janković posle utakmice: Protiv Mađarske smo imali dva protivnika (VIDEO)

"Izuzetno je teško posle utakmice koju smo odigrali pre tri dana da se ponovo mobilišemo"

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen/YouTube/Sport Klub

Ljubiše Tumbakovića juče nije bilo na klupi Srbije protiv Mađarske zbog suspenzije, pa je umesto njega selektorsku ulogu obavljao pomoćnik, Aleksandar Janković.

On je posle meča u kom je naša reprezentacija odigrala 1:1, istakao da nije bilo lako pripremiti ekipu za ovaj susret samo tri dana nakon Škotske.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

„Mi smo imali dva protivnika – jedan je bila reprezentacija Mađarske koja se pre nekoliko dana kvalifikovala na Evropsko prvenstvo, drugi protivnik smo bili mi sami sebi. Izuzetno je teško posle utakmice koju smo odigrali pre tri dana da se ponovo mobilišemo, da ponovo napravimo pripremu – kako mi u stručnom štabu i fudbalski savez, tako su i igrači morali da daju sve od sebe kako bi potvrdili profesionalizam i ljubav prema dresu reprezentacije. Sve smo učinili kako bismo ovaj meč odigrali konkurentno sa jedne strane, a sa druge svesni da se borimo za bodove naše reprezenatcije, koji znače u Ligi nacija i kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo“, rekao je Janković.

Dodao je i da reprezentacija želi da pobedi Rusiju u sredu na stadionu “Rajko Mitić”.

„Imali smo više šansi, ali imali su i Mađari dosta interesantnih akcija, koje su završavale udarcem ka golu. Iskreno mi je žao zato što bi mnogo značilo da smo pobedili ovu utakmicu. Malo smo promenili način igre, u smislu da smo ‚digli‘ celu našu ekipu gore, napravili smo veći prostor za igru. Fizički je bio izuzetno teško s obzirom na činjenicu da smo odigrali 120 minuta pre samo tri dana. Zato smo sa ovoliko izmena pokušali da osvežimo celu ekipu kako bismo održali ritam tokom cele utakmice. Ponavljam, bilo je jako teško. Završili smo utakmicu kako smo završili. Očekuju nas tri izuzetno teška dana, ali ćemo učiniti sve da završimo Ligu nacija pobedom protiv Rusa na stadionu ‚Rajko Mitić‘“.

VELIKO IZNENAĐENJE: Iznenadan kraj karijere za legendu argentinskog fudbala!

Odgovorio je i na pitanje kako se izboriti sa pritiskom i očekivanjima javnosti.

„Jako mi je teško da odgovorim na ovo pitanje. Dolazim iz svlačionice, igrači se žale na povrede i na veliki umor. Oni su danas dali dosta od sebe, koliko god su mogli. Teško mi je da kažem zato što ne znam kakvim ćemo timom moći da raspolažemo za tri dana. Dozvolite nam bar sutrašnji dan da vidimo šta se dešava, pa da na osnovu toga možemo nešto priblibližnije, konkretnije i direktnije da vam kažemo“, zaključio je pomoćnik Ljubiše Tumbakovića.

NIJE SVE tako CRNO: Srbija možda ispada u C ligu, ali konačno stižu i neke dobre vesti!Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar