Isplivala još jedna Bajdenova AFERA: Evo gde su otišli MILIONI od donacija prikupljenih posle smrti sina

Humanitarna organizacija za borbu protiv raka trošila pare na sve osim na rak

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Tanjug/AP Photo/Alex Brandon

Dobrotvorna organizacija za borbu protiv raka koju je osnovao Džo Bajden, prema izveštajima američkih medija, nije izdvojila ni jedan dolar za medicinska istraživanja, pri čemu je većina novca otišla na jako izdašne plate.

Ima DOKAZE o velikoj ZAVERI protiv Trampa? Bivša tužiteljka preti da će “osloboditi čudovište”

Federalne prijave za porez otkrivaju da Bajden-ova inicijativa za rak, koju su 2017. godine osnovali bivši potpredsednik i njegova supruga Džil, nije delila grantove tokom prve dve godine poslovanja, piše Njujork Post. Dobrotvorna organizacija, stvorena nakon što je Bajdenov najstariji sin Bo umro od raka mozga 2015. godine, navodi da je njena misija „razvoj i pokretanje primene rešenja za ubrzavanje napretka u prevenciji, otkrivanju, dijagnozi, istraživanju i lečenju raka“.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Britanski Dejli Mejl je takođe potvrdio čudne budžetske odluke nakon što je pregledao poresku dokumentaciju organizacije.

Prema pisanju Njujork Posta, Bajdenova dobrotvorna organizacija prikupila je 4.809.619 dolara doprinosa u fiskalnim godinama 2017. i 2018., trošeći 3.070.301 dolara na plate u tom periodu.

Amerikanci sa SRPSKOM TROBOJKOM ponosno šetali Vašigtonom, dirnuće vas kada čujete razlog (VIDEO)

Gregori Sajmon, bivši direktor kompanije Pfizer i lobista za farmaceutske kompanije koji je bio predsednik organizacije, tokom 2018. prisvojio je 429.850 dolara, gotovo udvostručivši platu u odnosu na godinu ranije. Poput Bajdena, Simon je bio član Obamine administracije, predvodeći radnu grupu Bele kuće za rak.

Putni troškovi takođe su se povećali između 2017. i 2018. godine, uprkos tome što organizacija nikada nije finansijski doprinela istraživanju raka. Grupa je ranije tvrdila da je njen glavni fokus bio da učini lečenje raka pristupačnijim i dostupnijim, za razliku od prikupljanja sredstava za pronalazak leka.

Bajden već POGAZIO važno predizborno OBEĆANJE: Pogledajte šta je rekao pre samo dva meseca (VIDEO)

Posle samo dve godine, dobrotvorna organizacija je „pauzirala“ svoje poslovanje kada su Bajden i njegova supruga istupili zbog predsedničke kampanje.

Inicijativa za rak Bajdena zaustavila je svoje aktivnosti u julu 2019. godine, nakon što je Džo Bajden podneo ostavku da se usredsredi na svoju predsedničku kandidaturu. Iako je tehnički još uvek aktivna, ušla je u “duboku hibernaciju”, a Sajmon je u intervjuu 2019. godine priznao da je, bez Bajdenovog učešća, „sve teže obezbediti podrđku koja nam je bila potrebna da bismo dovršili svoju misiju“.

Priča Njujork posta zapala je za oko američkom predsedniku Donaldu Trampu, koji ju je retvitovao bez komentara.

Tramp je ranije opisao porodicu Bajden kao „zločinački poduhvat“ i rekao da navodna umešanost bivšeg potpredsednika u sumnjive poslove sa stranim kompanijama pokazuje da je Biden „korumpirani“ političar.

“Ne priznajem NIŠTA!”: Tramp se oglasio, poslao JASNU i glasnu poruku, ponovo udario na Bajdena

Njujorški list je objavio seriju priča koje sugerišu da je Bajden možda povezan sa sumnjivim poslovnim aranžmanom sa kineskom firmom, zasnovan na mejlovima i porukama navodno preuzetim sa hard diska koji je nekada pripadao njegovom sinu Hanteru. Hanterov bivši poslovni partner kasnije je potvrdio da su mejlovi bili autentični i da je bivši potpredsednik bio lično umešan u šemu. Bajden je odbacio ovo izveštavanje kao pokušaj da “ocrni” njegovog sina.



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar