ZVER u najavi: Svi smo videli iPhone 12, ali već sada se priča o budućem čudu sa brojem “13”

Deset meseci pre očekivane premijere novog modela već se zakotrljala priča o njemu

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto / SOPA Images / ddp USA / Profimedia

Svet samo što je upoznao iPhone 12 uz 12 mini i 12 ProMax a iz iPhone-a već najavljuju “baksuzni” broj 13 za 2021. godinu. I to u septembru, kao i prethodnih godina.

Dakle, u čuvenoj kompaniji veruju da će se naredne godine sve smiriti kada je reč o epidemiji koronavirusa, te da će se i njihovi planovi “vratiti na staro”.

Najpoznatiji analitičar koji godinama prati Apple Ming-Či Kuo objavio je neka predviđanja za sledeću generaciju njihovih telefona. Za iPhone 13 već sada kaže da će biti još zanimljiviji i bolji od 12.

Kuo veruje kako će sledeće godine i 5G mreža korisnicima biti privlačnija i zanimljivija. Do druge polovine sledeće godine u brojnim zemljama trebalo bi da zaživi mobilna mreža nove generacije, odnosno pokrivenost 5G-om trebala bi da bude veća pa će i to postati važan faktor za korisnike.

Mislili smo da je iPhone 12 vrhunac, ali ne! Apple ima JOŠ JEDNOG keca u rukavu za 2020. godinu

Iako je još rano govoriti šta će sve nova generacija iPhonea doneti, pored klasičnih hardverskih nadogradnji, odnosno snažnijeg procesora i bolje grafike, Kuo je naglasio kako u Appleu već sada rade na još naprednijoj ultraširokoj kameri u iPhoneu 13 Pro.

Prvo poboljšanje odnosi se na veći otvor blende – ovogodišnji modeli imaju f/2.4, a sledeće godine on bi trebalo da iznosi f/1.8. U praksi to znači da će objektiv primati dvostruko više svetla pa možemo očekivati još kvalitetnije fotografije u uslovima slabijeg osvetljenja.

Drugi novitet odnosi se na broj elemenata u kameri koji će se povećati s pet na šest, a taj dodatni element trebalo bi da pomogne u smanjenju distorzije pri snimanju širokougaonih fotografija.

Predstavljanje iPhone 13 biće u septembru 2021. godini, ali kako se odvijala ova, pitanje je na šta će ličiti sledeća, pa sve najave treba uzeti s rezervom.

iPhone 12 ima SKRIVENO i vrlo KORISNO dugme! Evo čemu služi (VIDEO)

Izvor: Objektiv.rs, Zimo

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar