KORONA VIRUS

ALARMANTNO: Bolnice u Beogradu su PUNE! Pacijenti upućivani u Smederevo i Mladenovac!

Pored Smedereva i Mladenovca, od jutros ekipe Hitne pomoći prevoze pacijente i u Požarevac

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: E-Stock/Miloš Rafailović

Broj novoobolelih od korona virusa i dalje je u porastu, te se bolnički kapaciteti brzo popunjavaju, a tokom protekle noći pacijenti iz Beograda sa simptomima kovida upućivani su na hospitalizaciju u okolna mesta.

Kako javlja RTS, lekari Zavoda za hitnu medicinsku pomoć tokom protekle noći najviše su odgovarali na pozive pacijenata sa simptomima kovida. Oni su nakon dijagnostike u beogradskim ambulantama upućivani u Smederevo i Mladenovac.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs 

Pored Smedereva i Mladenovca, od jutros ekipe Hitne pomoći prevoze pacijente i u Požarevac, a u tom gradu je trenutno hospitalizovano pet pacijenata iz Beograda, prenosi Tanjug.

Da će doći do popunjavanja bolničkih kapaciteta, te i da će biti problema sa smeštajem pacijenata u Beogradu, najavio je pre nekoliko dana i epidemiolog dr Predrag Kon.

On je rekao da je “situacija u Beogradu kritična”, te da se bolnički kapaciteti popunjavaju velikom brzinom i da se traži privremeno rešenje u vidu smeštaja za obolele iz Beograda, koji će možda biti i van prestonice.



Izvor: Telegraf

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar