Da li biste probali VAJACIAL? Vaginalni SPA tretman obećava bolje zdravlje i izgled intimne regije

Da li nam baš to treba?

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Freepik/ valuavitaly

Svima nam nekad treba vreme samo za nas, kao i malo dodatne nege.

To uglavnom znači da ćemo zapaliti mirišljave sveće, staviti masku za lice ili se opustiti u penušavoj kupki…

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

A možda ćete odlučiti da odete na neki tretman ili u SPA centar. Ali, šta kažete da umesto običnog, priuštite sebi vaginalni spa tretman?

Da, dobro ste pročitali! Verovali ili ne, ovo je poslednjih meseci nešto za čim su žene širom sveta potpuno poludele, a iz kozmetičkih salona potvrđuju da interesovanje raste iz dana u dan.

Ali, zašto bi iko otišao na vaginalni spa tretman?

“Vajacial”, kako ga zovu (vagina, facial), zapravo je tretman vulve, a ne same vagine. Kako se tvrdi, ovaj tretman može pomoći kod iritacija brijanjem i depilacijom, sitnih ožiljaka, uraslih dlačica i za regulisanja pH nivoa vulve.

Foto/Freepik/Freepik

Šta spada u “Vajacial”?

U zavisnosti od salona do salona, ovde spadaju čišćenje, piling, tretman uraslih dlačica i njihovo uklanjanje, masaže abdomena, tretman parom i upotreba LED svetla u antibakterijske svrhe. “Vajacial” takođe može da sadrži “V – masku” (poput maske od blata) ili “štapić visoke frekvencije”, za poboljšanje cirkulacije krvi. Postupak, iako je po prirodi spa, može se koristiti i za lečenje akni u predelu intimne regije, ali i za dodavanje vlage i hidrataciju vulve.

Foto: Freepik/ pvproductions

Koliko je tretman siguran?

Na prvom mestu, ovakav tip tretmana ne bi trebalo da obavljate kod nestručnog lica. Nestručno rukovanje može dovesti do brojnih neželjenih efekata, kao što su infekcije, stvaranje ožiljaka, kao i bol.

Vagina je pre svega kiseli organ i, kako stručnjaci tvrde, to je dobra stvar. Ali, kada ljudi počnu da koriste sve ove sapune sa dezodoransima i sličnim stvarima, to izaziva iritacije. Zato je bitno da vodite računa koje proizvode koristite u intimnom delu, navode profesorke i ginekolozi dr Meri Džejn Minkin and dr Šeri A. Ros, za Teen Vogue.

Kako tretman izgleda?

Najpre se radi temeljno čišćenje, potom, piling, nakon čega ide temeljno spiranje, tretman parom kako bi se pore otvorile i na lakši način rešili uraslih dlaka, kao i eventualnih akni i bubuljica.

Nakon toga, nanose se proizvodi koje smo već naveli. I završava sa hidrantnom kremom bez mirisa, specijalno nemanjenoj za donju regiju.

Pogledajte video:

Da li vam je ovako nešto potrebno?

Stručnjaci se slažu da sa intimnim delovima treba biti pažljiv. Na prvom mestu, samo vaš ginekolog može dati jasne smernice da li nešto radite kako treba ili ne. Kako kažu, vagina ipak mora da ima svoj miris, a ne da miriše na kolačiće i cveće, ma koliko bi mi to želele.

Siže svega: Nije sve što je moderno uvek i najbolje. Nekad je ipak dobro držati se profesionalaca i jednostavne nege.

Da li biste vi otišli na ovaj tretman? Pišite nam u komentarima.

Preuzimanje teksta ili delova teksta dozvoljeno isključivo uz navođenje izvora i linka ka stranici Objektiv.rs



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar