Jedna od najvećih faca iz sveta mode: Izložba Žana Pola Gotjea stiže u Beograd

Izložba će biti otvorena 21. novembra

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen/Youtube/Loic Prigent

Evropska premijera izložbe “Ljubav je ljubav: radost venčanja za sve Žan Pol Gotje” biće otvorena 21. novembra u Muzeju savremene umetnosti Beograd.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

MSU će ugostiti jednog od najpoznatijih dizajnera svetske modne scene – Žana Pola Gotjea, na čijoj će izložbi biti premijerno predstavljeno osam venčanica. Projekat broji ukupno 38 venčanica visoke mode kreiranih u periodu od 1990. do 2020. godine, nastaje kao finale izložbe “Modni svet Žan Pol Gotjea: od trotoara do modne piste” koja je u 12 gradova sveta privukla više od dva miliona posetilaca, obarajući sve moguće rekorde posete modnih izložbi.

Tajna “Američke gotike”: Znate li ko su muškarac i žena na slici?

Kustos Tijeri Maksim Lorio, prošlogodišnji dobitnik “Vanguard” nagrade za doprinos u umetnosti i kulturi, izložbu “Modni svet Žan Pol Gotjea” otvorio je 2011. godine u Muzeju lepih umetnosti u Montrealu.

“Oduševljen sam što ćemo sarađivati sa Muzejem savremene umetnosti Beograd na ovom projektu koji ne samo što će biti prva izložba Žan Pol Gotjea u Srbiji, već i prva izložba visoke mode u tom Muzeju”, zvanično je izjavio kustos Maksim Lorio.

Posebna ekskluzivnost beogradske postavke je svetska premijera čak osam Gotjeovih venčanica koje ranije nikada nisu bile deo te izložbe.

Priča iz uma Franca Kafke: Projekat “Umetnik u gladovanju” u Cvijeti Zuzorić

“Izuzetno mi je drago da jedan deo ovog umetničkog savremenog sveta, koji široj domaćoj javnosti nije dostupan, dolazi u Srbiju, i veoma sam ponosan na tim MSUB koji je čak i u ovoj krizi i komplikovanim uslovima, kada nam je umetnost najviše potrebna, omogućio da predstavimo delo ovog umetnika Srbiji” ističe Viktor Kiš, v.d. direktora MSUB.

Izložba “Ljubav je ljubav: radost venčanja” za sve biće izložena četiri meseca, od 21. novembra do marta 2021. godine.



Izvor: Tanjug

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar