NEOBIČNO I KREATIVNO

Od GRANE do DEKORACIJE: Napravite sami prelepe, romantične ukrase za svoj dom (FOTO)

Kupovne varijante su preskupe, pa je dobro znati da ovako nešto možete da napravite i sami

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Prinscreen/ Pinterest/ Lisa Scannell/ Craft Mart/ BungalowDrift/ Instagram/ irishselfbuild

Jesen je idealno vreme da budete kreativni i napravite, bez mnogo truda, savršenu dekoraciju za svoj dom.

Uostalom, bližimo se zimskoj sezoni, kao i novoj godini, te je uvek dobro imati još nekog keca u rukavu kad je su u pitanju ukrasi.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Poslednjih godina, naročito je popularno sve što ima veze sa prirodnim materijalima. Drvo i tkanine prednjače, pogotovo makrame, o kojima smo vam već pisali.

Grane su naročito popularne, a u brojnim prodavnicama možete naći sličnu dekoraciju, po daleko većoj ceni. Zato je dobro da znate da ovako nešto možete napraviti i sami i uključiti možda i svoje najmilije u proces, odnosno u lepu porodičnu aktivnost.

Pom pom grane

Idealne su za dečije sobe ili kad jednostavno želite malo boje u određenom kutku. Kesica za gotovim pom pomovima košta oko 100 dinara, i sasvim je dovoljna za jedan ovakav primerak. Možete ih naći po knjižarama, ali i kineskim prodavnicama. Lepite ih jačim lepkom za papir ili vrućim lepkom.

Vunica

Ukoliko želite da dodatno uposlite ruke, sa malo vunice dobićete zaista unikatan ukras koji će dati šmek svakom prostoru. Kombinaciju boja birajte sami. Sve što treba je da imate strpljenja i da motate…

Letnji dekor

Ukoliko imate gomilu školjki sa kojima ne znate šta ćete, a volite letnju dekoraciju, ovo je jednostavan način da učinite da grančice liče na korale. Kupite bilo koju akrilnu boju ili sprej u boji, naprskajte i pustite da se osuši par minuta. U staklenu vazu postavite grančice, a potom preko, pažljivo sipajte školjke.

Zlatne, metalik grane

Verujemo da ste po različitim radnjama za dekoraciju i u katalozima videli već ovakav tip dekoracije. Izgledaju “skupo” i elegantno, ali, papreno i koštaju.

Ukoliko želite metalik elemente, dovoljno je da pronađete odgovarajuće grane i svratite u bilo koju auto lakirersku radnju. Potražite sprej sa efektom ogledala.

Cena spreja jeste nešto veća, ali svakako ćete proći jeftinije nego u radnjama. Sprejevi se mogu naći u rasponu od 500 do 800 dinara.

Grane u ramu

Ukoliko želite dodir prirode ali u formi slika i to je moguće i zapravo, lako za napraviti. Potreban vam je ram ili ramovi za slike, a ukoliko grane nisu previše debele, možete ih preseći i skalpelom. U suprotnom, moraćete da koristite testericu, makar i školsku za tehničko vaspitanje.

Iz rama skinite staklo, a isečene grane lepite pištoljem za vrući lepak. Malo više truda, ali, rezultat maestralan!

Dodajte i lampice i zaista ćete imati unikatnu i drugačiju dekoraciju, od svega viđenog.

Apstraktna kompozicija na zidu

Ukoliko vam se dopala ideja o zlatnim, metalik granama, ovo je nešto drugačiji pristup. Skupite grane različitih veličina i poređajte ih po podu. Vodite računa da ispod postavite barem jedan sloj novina ili zaštite, kako ne biste ofarbali i ono što treba, i ono što ne treba.

Grančice spajajte pištoljem za topli lepak u tankom sloju. Ostavite da se dobro osuši, a potom izlakirajte željenom bojom – zlatnom, srebrnom ili čak crvenom, zelenom, ljubičastom… Ovakva dekoracija će izgledati potpuno drugačije od svega viđenog, a savršeno će se uklopiti u svaki prostor.

Privesci, kićanke i makrame

Okačite granu na zid, a potom za nju uvežite kićanke, perlice ili neki drugi vid ukrasa. Neobično, nežno, a tako lepo.

Foto zid

Još jedan sjajan način da kombinujete stare crno – bele fotografije i drvo.

Lampe

Grane možete iskoristiti i da budu osnova za moderne lampe. Ili da o njih okačite lake, staklene vaze, svećnjake i slično.

Koja od ideja vam se najviše dopada i da li volite ovakav tip dekoracije?

Pišite nam u komentarima.

Preuzimanje teksta ili delova teksta dozvoljeno isključivo uz navođenje izvora i linka ka stranici Objektiv.rs.



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar