SNIMCI IZ CRNE GORE

Amfilohijevo telo preneto na CETINJE: Hiljade vernika se oprostilo od mitropolita (VIDEO)

Iznošenje posmrtnih ostataka iz bolnice, ispratilo je nekoliko desetina sveštenih lica i uplakanih vernika

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Savo PRELEVIC/AFP/Profimedia

Kako je saopšteno iz Episkopskog saveta SPC, sutra, 31. oktobra, će u Cetinjskom manastiru, na praznik Svetog Petra Cetinjskog, u 9 časova, biti služena Sveta Zaupokojena Liturgija.

Posmrtni ostaci mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija izneti su danas iz Kliničkog centra Podgorica i preneti na Cetinje.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Iznošenje posmrtnih ostataka iz bolnice, ispratilo je nekoliko desetina sveštenih lica i uplakanih vernika.

Hvala vam, znamo da ste se borili: Osoblje KC Crne Gore se oprostilo od Amfilohija (FOTO+VIDEO) 

– Istog dana u 13 časova biće svečani ispraćaj zemnih ostataka Mitropolita Amfilohija iz Cetinjskog Manastira za Podgoricu gde će biti molitveno dočekane u 14 časova u Saborni hram Hristovog Vaskrsenja u Podgorici. U Hramu će biti sve do nedelje, 1. novembra, kada će se služiti Sveta arhijerejska zaupokojena Liturgija kojom će načalstvovati Njegova Svetost patrijarh Irinej sa više arhijereja naše i drugih pomjesnih Crkava. Nakon Liturgije će biti služeno opijelo i obavljena sahrana – saopšteno je ranije iz MCP.

Mitropolit Amfilohije preminuo je jutros u Kliničkom centru Crne Gore

Podsetimo, mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije umro je jutros u kliničkom centru u Podgorici, a biće sahranjen u nedelju nakon liturgije u Hramu Hrista spasitelja u Podgorici.

– U petak 30. oktobra 2020 godine u 8:20 časova, u Кliničko Bolničkom Centru Crne Gore, posle primanja Svete Tajne Pričešća, upokojio se u Gospodu Visokopreosvećeni Arhiepiskop Cetinjski Mitropolit Crnogorsko- Primorski i Egzarh svetoga trona Pećkoga g. Amfilohije – navedeno je jutros na sajtu Mitropolije crnogorsko-primorske.

Posmrtni ostaci mitropolita Amfilohija preneti na Cetinje



Izvor: Alo

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar