RAPSODIJA ZVEZDE: Stanković sa tribine gledao magiju svojih pulena: Česi ispraćeni petardom! (VIDEO+FOTO)

Crvena zvezda ostvarila je ubedljivu pobedu protiv češkog Libereca u drugom kolu Lige Evrope i tako ostvarila prvu pobedu u grupnoj fazi

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto; FK Crvena zvezda

Prvi trijumf  u Ligi Evrope upisala Crvena zvezda, i to kakav – deklasirala je Liberec u Beogradu 5:1 (2:1).

Strelci za crveno-bele bili su El Fardu Ben u 7. i 22, Milan Gajić u 50, Aleksandar Katai u 67. i Dijego Falćineli u 70. minutu.

Ostaje žal što se i Mirko Ivanić nije upisao u strelce, imao je šansi, ali sve u svemu odigrao je sjajan meč.

Jedini gol za češki tim postigao je Jan Matošek u 41. minutu.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Hofenhajm je slavio u Belgiji protiv Genta rezultatom 4:1, što su odlične vesti za beogradski klub jer im taj rezultat odgovara i približava ih evropskom proleću.

Tabela: Hofenhajm 6 bodova, Crvena zvezda 3, Liberec 3, Gent 0.

Treće kolo (5. novembra): Crvena zvezda – Gent, Hofenhajm – Liberec.

KRAJ MEČA

86′ Gavrić je propustio sjajnu priliku za Zvezdu

83′ Neshvatljiv potez Sanoga. Na 5:1 za Zvezdu, gotovo na centru igrališta udario je rivala po licu i dobio jeftin žuti karton

82′ Zvezda polako privodi meč kraju

77′ Treći pogodak za nemački tim postigao je Mijat Gaćinović, Hofenhajm vodi sa 3:0

75′  U češkom sastavu Rabušic umesto opasnog napadača Jusufa Helala

75’ Izmena u Crvenoj zvezdi. Marko Gobeljić je zamenio fantastičnog Rodića.

69′ FALČINELI! GOOOOLLLLLLL!!!! 5:1 

Postigao je pogodak glavom posle kornera, koji je izveo Ben

66′ KATAI GOOOOLLLL! U STILU DEJANA SAVIĆEVIĆA ZVEZDA VODI SA 4:1


Nezaustavljiv je Aleksandar Katai! Majstorija Zvezdinog igrača koji posle solo prodora levom nogom savladao golmana Slovana! Magija!

66′ borjan dobija žuti karton

64′ Katai je još jednom pokušao udarcem sa distance, ali sada manje opasno – brani golman gostiju.

62′ PARADA! Zapretio je Mara iz slobodnog udarca, a Borjan skinuo nemoguće nakon slobodnjaka sa ivice šesnesterca

57′ Katai je hteo da bude nesebičan i pogrešio je, sjajno je istrčao kontru na asistenciju Bena, bio je 1 na 1 sa golmanom ali je loše dodao i propala je najbolja prilika u drugom delu za Zvezdu. Ako bi se računale i zicer šanse Zvezda bi vodila sa 5:1

54′ Dobre vesti za Zvezdu stižu i iz Belgije, Hofenhajm vodi sa 2:0

49′ GOOOOLLLLLL! Zvezda vodi sa 3:1

Milan Gajić je strelac

Sjajni potezi Kataija, koji je dodao do Bena, a dvostruki strelac je dobro zalomio, ali lopta dolazi do Gajića i odbijenu loptu poslao u praznu mrežu jer je golman Libereca istrčao

46′ Već na početku Liberec je imao korner, boksovao je Borjan loptu, ali tom prilikom se izgleda i povredio

46′ Počelo je drugo poluvreme

Odlična igra Crvene zvezde koja je dominirala od početka utakmice, ostaje žal za neiskorišćenim šansama Zvezde, ali i za bespotrebnim greškama kod primljenog gola. Na pauzu Zvezda odlazi sa vođstvom 2:1, dvostruki strelac je El Fardu Ben, dok je za goste gol postigao Matušek.

KRAJ PRVOG POLUVREMENA

45′ Kraj prvog dela igre, ostaje žal jer je Zvezda mogla i više!

43′ Ivanić je imao bukvalno zicer, šteta

Preslikana akcija kao kod drugog gola, ali je malo sreće nedostajalo našem timu! Rodić je poslao identičan pas, sada za Bena koji je poslao povratnu loptu za Ivanića, a njegov udarac je završio malo pored gola.

41′ GOOOOLLLLLL! Liberec smanjuje na 2:1, fanstastičan gol

Matušek je efektno pogodio

Posle nekoliko loših odluka pred svojim šesnaestercem lopta je predata u noge gostima, Jan Matušek je došao u poziciju da šutira, uradio je to i Borjan je bio nemoćan.

37′ Kataiiiii, torpedo ka golu Slovana, stativa se još trese

30′ Prejaka lopta Bena za Falčinelija

29′ Jusuf je probao glavom, ali prilično neprecizno

28′ Prva ozbiljna prilika za goste, ovo je opomena za Zvezdu. Ispao je Degenek na levoj strani, stigao je centaršut na Helala, koji je bio usamljen, ali glavom gađa pored gola.

Foto: Objektiv.rs

24′ Ivanić je ponovo bio u centru pažnje posle prodora po levom boku, zavrnuo je ka Kataiju koji je ponovo prosuo magiju po terenu, ali nije mogao do gola. Na odbitak je naleteo Falćineli, ali je lopta otišla preko gola.

22′ Fantastična akcija srpskog tima! Rodić je uz levu aut liniju poslao dugu loptu za Ivanića koji probija i šalje povratnu loptu za Bena, a za njegov snažan udarac golman Slovana nije imao rešenje!

21′  GOOOOLLLLLLL!!!! Zvezda vodi 2:o

Ben je ponovo strelac!

Sjajna lopta Rodića za Ivanića, koji odlaže na “penal” za Bena, a El Fardu je zakucao loptu pod prečku!

17′ Raspoložen je Katai za igru. Odličnim pasom u prazan prostor je uposlio Ivanića koji šutira iskosa sa leve strane veoma jako. Brani golman Slovana, biće korner za crveno-bele.

14′ Zvezda sve više i više pritiska Liberec, drugi gol se oseća u vazduhu

9′ Zvezda je mogla i do drugog gola, Gajić se lepo ubacio po boku, odigrao odličnu povratnu za Veljka Nikolića, njegov udarac odbranio je Enguen, a onda se lopta odbila Falčineliju, međutim Italijan se nije dobro snašao, a defanzivci su reagovali. Dve šanse u jednom naletu nisu iskorišćene

7′ GOOLLLLLLL! Ben je strelac, Zvezda vodi!

Sjajno su crveno-beli otvorili utakmicu! Milan Rodić sa boka lepo ubacio, a Ben bio na pravom mestu da podmetne glavu. Bolje nije moglo da počne po srpskog prvaka

5′ Falčineli je imao sjajnu priliku, ali golman češke ekipe bio je nešto brži

4′ Štoper Libereca je sa 30 metara šutirao, daleko preko gola.

3′ Početno opipavanje snaga

Foto: Printscreen/Sofa score

1′ Meč na Marakani je počeo

TOK MEČA:

Foto: Objektiv.rs

Stadion: Rajko Mitić

Bez publike

Sudija: Fabio Verisimo (Portugalija)

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

SASTAVI:

Crvena zvezda (4-2-3-1): Borjan – Gajić, Milunović, Degenek, Rodić – Nikolić, Sanogo – Katai, Ivanić, Ben – Falčineli. Klupa: Popović, Ćopić, Pankov, Boaći, Petrović, Simić, Gavrić, Eraković, Spiridonović, Gobeljić, Vukanović, Krstović

Slovan (4-4-2): Ngujen – Mikula, Čaluš, Tijani, Sadilek – Koščelnik, Hromada, Mara, Moskera – Matušek, Helal. Klupa: Hasalik, Šulc, Rabušic, Kancola, Čano, Beran, Fukala, Barac.

Šampion Srbije je u prvom kolu poražen na gostovanju Hofenhajmu (0:2) i sada ima veliku šansu da upiše prve bodove u Ligi Evrope.

Današnji rival Slovan Liberec, slavio je u prvom kolu kod kuće protiv Genta (1:0).

Crvena zvezda i Liberec sastali su se 2006. godine u kvalifikacijama za Ligu Evrope, kada je češki tim bio uspešniji u dvomeču.

Zvezda je u prvom meču plej-ofa izgubila 2:0 u Češkoj, primivši drugi gol u 93. minutu.

U revanšu je Liberec već u prvom minutu poveo u Beogradu, da bi pred kraj prvog poluvremena Ailton dao nadu crveno-belima, ali je na kraju ipak Liberec slavio i u Beogradu (1:2).

Trener Crvene zvezde Dejan Stanković neće moći večeras da vodi ekipu sa klupe zbog isključenja koje je zaradio u prvom kolu Lige Evrope. Drugi žut, odnosno crveni karton automatski su doneli i suspenziju od jedne utakmice za Stankovića, pa će crveno-bele večeras protiv Libereca voditi Nebojša Milošević.

“Evropa je lepa za igranje. Ovo je takmičenje koje pripada Crvenoj zvezdi i treba da uživamo. Imamo pritisak, a to je imperativ pobede. Naš cilj je da prezimimo u Evropi. Sve ćemo uraditi da prevagne na našu stranu – istakao je Stanković, uz žaljenje što će se meč igrati pred praznim tribinama u sklopu pravila zbog korone.”

Ipak bez navijača

Tinjala je nada najvatrenijih pristalica Crvene zvezde da će utakmicu protiv Libereca moći uživo da gledaju na stadionu „Rajko Mitić“. Međutim, odluka nadležnih organa bila je negativna. Iako su prethodnih dana dolazile informacije da će određeni kapacitet stadiona biti otvoren za gledaoce, do toga ipak neće doći jer je procenjeno da je situacija u vezi s koronavirusom u Srbiji dosegla vrhunac i da bi bilo previše rizično pustiti publiku na Marakanu.

I večeras navija za Zvezdu? Bred Pit je već bio na Marakani i bodrio crveno-bele, a ovo ga je ODUŠEVILO!

 



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar