TUGA

Preminuo bivši član grupe Galija: Njegov odlazak je veliki gubitak…

Snimio je sa ovom grupom pet albuma

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Grupa Galija, Foto: Printscreen/Youtube

Nekadašnji gitarista grupe “Galija” Belgijanac Žan Žak Roskam preminuo je u ponedeljak 26. oktobra, a članovi pomenute grupe njegov odlazak doživljavaju kao veliki gubitak.

“Žak je sa Galijom odsvirao nebrojeno mnogo koncerata širom stare Jugoslavije, a 2011. godine je, nakon dvadeset godina pauze, kao specijalni gost ponovo zasvirao na bini sa svojim matičnim bendom na koncertu u Sava Centru kojim je Galija obeležila 35 godina postojanja. Grupu Galija za Žan Žaka vezuju izuzetno lepa sećanja i neverovatan broj sjajnih anegdota i uspomena. Njegov odlazak je veliki gubitak. Žan Žak Roskam, hvala ti za sve. Počivaj u miru”, piše na zvaničnoj Fejsbuk stranici grupe “Galija”.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs
Žan Žak Roskam, Foto: Printscreen/Youtube

Roskam je u Jugoslaviju došao 1984. godine. Svirao je sa Peđom D Bojem u Beogradu, a kada je Saša Lokner otišao iz benda tražili su drugog klavijaturistu.

Ova glumica igrala je malu Zonu Zamfirovu, ĆERKA je poznatog pevača, a i danas je GLEDAMO na TV-u (FOTO)

Žan je tada došao u grupu “Galija” koga je u Jugoslaviju dovela ljubav prema devojci iz Vrgorca kod Makarske.

Tamnoputi Belgijanac sa Galijom je snimio pet albuma na kojima se potpisao kao gitarista, ali i kao autor pesama kao što su “Žena koje nema”, “Nebo nad Makarskom”, “Pevaju jutra”, “Ljubavna pesma”, “Proleće” i “Moskva-Balkan”. Posebno zapažen je bio njegov vokalni doprinos u šaljivim pesmama “Ljubavna pesma” i “Zebre i bizoni”.



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar