HAOTIČNO STANJE

Dramatično u Sarajevu: KLINIČKI centar ispunio maksimalu, nema MESTA za novozaražene!

U Kliničkom centru u Sarajevu više nema mesta za zaražene

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Youtube printscreen

Nakon današnje sednice Vlade i kriznog štaba Kantona Sarajevo, doneseno je nekoliko odluka zbog povećanog broja zaraženih koronavirusom, između ostalog da se u narednih sedam dana formira karantin u Železničkom školskom centru u Buća Potoku.

Prostor Železničkog školskog centra bi trebalo da ima kapacitet od 300-400 kreveta, gde će biti smešteni pacijenti sa lakšom kliničkom slikom.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Kako je rečeno, centar će u u početku moći da primi oko 100 pacijenata, a kapacitet će proširivati u skladu s potrebama.

Horor na Bjelašnici: Pronađeno telo muškarca, ubijen iz vatrenog oružja 

Osim toga, za teže obolele pacijente će biti osigurano još 30 kreveta u Opštoj bolnici pored nešto više od 90 kreveta koji se nalaze u karantinu na Podhrastovima.

Osim smeštajnog kapaciteta, na sednici je bilo reči i o boljoj koordinaciji kada je u pitanju korištenje briseva s ciljem povećanja broja testiranja, kao i o preraspodeli medicinskih radnika u zavisnosti od toga gde su najpotrebniji.

Nakon sednice rečeno je da će, ukoliko bude potrebe, pozivati i medicinske radnika koji su na Birou za zapošljavanje.

Istaknuto je da je dodatni problem to što Kanton Sarajevo trenutno nema ministra zdravlja i što su direktor Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS) Sebija Izetbegović i direktor JU Doma zdravlja KS Muhamed Ahmić trenutno u izolaciji i nisu mogli da učestvuju u donošenju odluka.

Danas nije bilo reči o merama i potencijalnom pooštravanju postojećih, ali će sledeće sedmice o tome odlučivati Krizni štab Ministarstva zdravlja Kantona Sarajevo.



Izvor: Agencije

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar