Prevarili koronu: U ovom selu žive samo 2 čoveka – kad se sretnu, OBOJICA nose maske i IZBEGAVAJU se

Neće ljudi da rizikuju bolest, pa se pomalo komično, pridržavaju svih mera

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: CNN printscreen/Silvia Marchetti

Đovani Karili i Đampjero Nobili, dvojica penzionera koji žive u zaseoku Nortoše u Italiji, nose maske svaki put kada se sretnu i insistiraju na poštovanju distance od jednog metra, uprkos činjenici da su jedini žitelji.

Selo Nortoše nalazi se u okrugu Peruđa u pokrajini Umbrija, na nadmorskoj visini od 900 metara, što ga čini teško pristupačnim mestom.

Međutim, uprkos ovakvom položaju, Đovani Karili (82) i Đampjero Nobili (74) ne smatraju da su zaštićeni od COVID-19 koji je odneo skoro 37.000 života u Italiji. Karili je za CNN rekao da se jako plaši da se ne zarazi novim virusom i da nema nikoga ko bi o njemu mogao da brine ukoliko se razboli. Zbog toga se sa komšijom često izbegava u ovoj godini.

“Ja sam star, ali želim da nastavim da živim ovde i da se brinem o svojim ovcama, vinovoj lozi, košnicama, voćnjaku. Da berem tartufe i pečurke. Ja uživam u životu”, rekao je Karili.

Đovani i Đampjero rukovode se devizom “što je sigurno, sigurno je”, Foto: CNN printscreen/Silvia Marchetti

Nobili smatra da bi nepridržavanje propisanih mera od strane bilo kojeg od njih dvojice predstavljalo nepoštovanje, uprkos izuzetnim okolnostima u kojima žive.

On tvrdi da nošenje maski i poštovanje distance nije samo iz zdravstvenih razloga, kao i da nije u pitanju nešto što može biti ocenjeno kao dobro ili loše.

“Ukoliko postoje pravila, morate da ih poštujete za svoje dobro i dobro drugih ljudi. To je stvar principa”, tvrdi Nobili.

Tuča supružnika u avionu: Odbio da stavi masku i psovao ostale “naivce”, pa mu žena OPALILA ŠAMAR (VIDEO)



Izvor: Tanjug, CNN

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar