Cruise Origin: Taksi budućnosti nema vozača, a COVID-mere su najvažnije (VIDEO)

Masovna proizvodnja krenuće najkasnije za dve godine

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Daniel VINE GARCIA / AFP / Profimedia

Kompanija Cruise, u vlasništvu giganta General Motors, predstavila je početkom godine autonomno električno vozilo Origin.

Četvorotočkaš je stigao pre globalne pandemije, koja je unela strah među ljude, udaljila ih od javnog prevoza i opcije “deljenja” vozila do posla (Carpool).

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Sada kompanija najavljuje strože mere zaštite u Originu i planove za masovnu proizvodnju. Istovremeno, pokušava da obezbedi potrebne dozvole od nadležnih organa (jer model nema volan niti “papučice”).

Putnici na prvom mestu

Kako bi sprečili potencijalnu zarazu, kabina Origina biće podeljena plastičnom providnom pregradom, a ventilacioni sistem pobrinuće se za provetravanje unutrašnjosti.

Nošenje maski je obavezno, a u vozilu će stajati sredstva za dezinfekciju ruku. Pošto Origin nema vozača, pravila se odnose samo na putnike, prenosi Verge.

Cruise ne saopštava kada će krenuti masovna proizvodnja (program je u beta-fazi), ali se veruje najkasnije za dve godine. Origin će se praviti u Detroitu, tačnije Fabrici Zero, gde je planirana i proizvodnja novog Hummera EV.



Izvor: Objektiv.rs/S.K.

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar