UŽIVO

Skupština Srbije dobija novog ŠEFA! Počela je sednica: Očekuje se ISTORIJSKA podrška za VLAST (FOTO)

Pogledajte kako teče formiranje Skupštinskih odbora i izbor predsednika

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
foto: Stefan Kojić / Danilo Krša

Skupština Srbije danas nastavlja svoju Prvu sednicu novog saziva, a na drugoj tački dnevnog reda nalazi se izbor predsednika parlamenta, a kandidat za tu funkciju je lider Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić.

Počela je sednica Skupštine Srbije na kojoj će biti izabran lider SPS Ivica Dačić za predsednika srpskog parlamenta. Očekuje se da ovaj predlog dobije istorijsku podršku.

On je napustio nešto posle 12.30 časova zgradu parlamenta i uputio se u Vladu, gde će biti obavljena primopredaja dužnosti ministra spoljnih poslova.

Kako je najavljeno, premijerka Brnabić obaviće primopredaju dužnosti sa ministrom spoljnih poslova Dačićem u 13.30 u Vladi.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Pogledajte šta se dešavalo u skupštinskim klupama:

Podsetimo, posle sednice Predsedništva Srpske napredne stranke lider naprednjaka i predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da je kandidat za šefa Skupštine, a samim tim i za drugog najvažnijeg čoveka u Srbiji, Ivica Dačić.

Dakle, naprednjaci kao najjača stranka u Srbiji podržaće lidera socijalista za vođenje Skupštine Srbije u narednih godinu i po dana do raspisivanja već najavljenih vanrednih parlamentarnih izbora aprila 2020. godine.

Oglasio se Dačić! Evo kako je reagovao na objavljivanje vesti o njegovoj novoj državnoj funkciji

Kada se uzme u obzir da će SNS, SPS glasati za izbor Dačića i kada se doda da su naprednjaci napravili i koaliciju sa SPAS-om Aleksandra Šapića očekuje se veoma velika podrška Ivici Dačiću.

Kandidat za predsednika Skupštine Ivica Dačić stigao je u parlament, a pre sednice koja treba da počne u 10h održane su sednice poslaničkih klubova.

 

 

 



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar