Javno “prozivanje” na panoima u Ljubljani je marketinška kampanja, a ne kazna za prekršaje u saobraćaju

Na društvenim mrežama u BiH i regionu delila se fotografija uz tvrdnje da se na reklamnim panoima u Ljubljani objavljuju imena osoba koje su napravile neki prekršaj u saobraćaju

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen/Twiter

Mediji su preneli da  je Ljubljana uvela novine kada je u pitanju borba protiv bahatih vozača koji se parkiraju na mestu koje je predviđeno za vozila soba sa invaliditetom. Ovaj, kako su napisali, genijalni postupak vlasti glavnog grada Slovenije postao je hit na društvenim mrežama, a mnogi pozivaju i Beograd da uradi isto.

Kako je objavljeno, “Ljubljana je rešila da svaki bahati vozač koji stane na mesto rezervisano za automobile osoba sa invaliditetom “osvane” na gradskom panou sa navedenim učinjenim prekršajem, kako bi svi znali o kome se radi”. Ova vest je ocenjena kao lažna.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Naime, pomenute fotografije prikazuju promotivne postere kampanje koje je Grad Ljubljana (Mestna občina Ljubljana ili kraće MOL op.a.) u saradnji sa slovenskom marketinškom agencijom Marmelada pokrenuo povodom Evropskog tjedna mobilnosti 2019.

O ovoj kampanji u kojoj se kroz igru reči podiže svest o važnosti sigurnosti u saobraćaju, 25. marta 2020. godine je izvestio i slovenski Marketing Magazin. Iako se radi o kampanji koja na nesvakidašnji i kreativan način ukazuje na važnost poštovanja saobraćajnih propisa, imena i prezimena navodnih prekršilaca propisa nisu stvarna te se, kako je već pomenuto, radi o domišljatoj igri reči.

Nakon upozorenja organizacije Raskrinkavanje.ba da vest koju smo preneli nije tačna, ogradili smo se i napravili izmene u tekstu.

Ovom prilikom izvinjavamo se čitaocima na grešci. Preduzećemo sve mere opreza da se ovakav propust ne ponovi na našem portalu. O greškama koje smo ispravili, a na koje nam je ukazao Raskrinkavanje.ba čitajte KLIKOM OVDE!



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar