TERORISTIČKI NAPAD

“Pas iz pakla koji PONIŽAVA MUHAMEDA”: Pre odrubljivanja glave, profesor bio meta radikalnog islamiste

Sefrijui je inače godinama poznat francuskim obaveštajnim službama, ali do sada nije osuđivan

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Francuska policija
Foto:TANJUG/ NAPAD U PARIZU (Friday, Oct. 16, 2020 AP Photo/Michel Euler)

Među uhapšenima koji su osumnjičeni za povezanost sa brutalnim ubistvom učitelja u predgrađu Pariza posebno se ističe jedna osoba, a to je samoprozvani imam i radikalni islamista Ablehakim Sefrijui.

Francuski mediji prenose da je Abdelhakim Sefrijui proglasio fatvu, odnosno presudu na osnovu islamskih šerijatskih zakona, protiv učitelja zbog “svetogrđa” počinjenog prikazivanjem karikatura proroka Muhameda.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs 

Francuski ministar unutrašnjih poslova Žerald Darmanen otkrio je da su Sefrijui i Brahim Čnina, otac 13-godišnje muslimanske učenice iz Patijeve škole, proglasili fatvu protiv njega.

Sefrijui, koji je rođen u Maroku i doselio se u Francusku, predstavlja se kao član odbora tzv. Saveta imama Francuske, iako takva institucija nikad nije bila na popisu službenih islamskih tela u Francuskoj, piše ””Liberasion””.

Francuska nema više strpljenja za ISLAMISTE, počinje masovno proterivanje

U jednom intervjuu objavljenom 12. oktobra Sefrijui je objasnio kako je zajedno sa Čninom posetio upravu srednje škole Boa d-Oln, u kojoj je Pati predavao, kako bi se požalio na njegovo pokazivanje karikatura Muhameda učenicima, koje je objavio satirični časopis ””Šarli ebdo””.

– Mi smo izrazili zapanjenost time što uprava škole to prihvata. Rekao sam im jednu stvar: da mi, Savet imama Francuske i mi, francuski muslimani, kategorički odbacujemo ovu vrstu neodgovornog i agresivnog ponašanja koje ne poštuje pravo ove dece da sačuvaju svoj psihološki integritet. Rekli smo da tražimo hitnu suspenziju ovog bandita, jer on nije ucitelj”, rekao je Sefrijui u videu objavljenom na internetu, a prenosi ”Liberasion”.

Sefrijui je inače godinama poznat francuskim obaveštajnim službama, ali do sada nije osuđivan.

Podigla se Francuska: Demonstracije u znak POČASTI obezglavljenom profesoru

Njegove dosadašnje aktivnosti uglavnom su se svodile na deljenje islamistickih knjiga i organizaciju demonstracija i provokativnih javnih molitvi u Parizu i okolini, na kojima je često izražavao antisemitske stavove pod okriljem borbe za prava Palestinaca.

Čečenski azilant Abdulah Anzorov (18) odsekao je glavu učitelju istorije Samijela Patija zbog karikatura Muhameda koje je pokazao učenicima na nastavi u svojoj srednjoj školi u pariskom predgrađu Konflen-Sent-Onorin.

Anzorov je na Tvitteru neposredno posle ubistva objavio poruku kojom preuzima odgovornost za smaknuće, kako je naveo, “jednog od pasa iz pakla koji su se usudili da ponižavaju Muhameda” i to zajedno sa fotografijom njegove odrubljenje glave.

Za sada nije poznato da li je Anzorov bio povezan sa Sefrijuiem.



Izvor: Tanjug

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar