BRANI SE

Nasilnik iz Novog Sada hoće PEŠKE da dođe u Srbiju! Ivan Kontić šokirao sve bizarnom odbranom

Da je Kontić tražio sa bude izručen Srbiji potvrdio je i njegov branilac u Crnoj Gori, Damir Lekić

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Ivan Kontić, Foto: MUP Crne Gore

Uhapšeni Ivan Kontić osumnjičen da je 24. avgusta u Novom Sadu brutalno tukao Miljana M., mogao bi se naći pred tužilaštvom u Srbiji do kraja novembra ukoliko pravosuđe Crne Gore usvoji njegov zahtev da po skraćenoj proceduri bude izručen.

Nakon hapšenja Kontića koje je usledilo posle mesec dana potrage za njim, ovaj osumnjičeni nasilnik našao se pred sudijom za prethodni postupak u Podgorici gde je naveo da želi da se u skraćenom roku odluči o njegovoj ekstradiciji.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

– Sudija koji ga je ispitivao ima rok od 10 dana da sudskom veću koje se bavi razmatranjem zahteva za ekstradiciju dostavi predmet na odlučivanje. Nakon toga, s obzirom na to da je hitna procedura u pitanju, oni imaju rok od 30 dana da donesu odluku o njegovom izručenju. To znači da će se Kontić u Srbiji naći već krajem novembra ukoliko se ovaj zahtev usvoji – navodi izvor “Blica” upoznat sa slučajem.

Da je Kontić tražio sa bude izručen Srbiji potvrdio je i njegov branilac u Crnoj Gori, Damir Lekić.

Kada će Kontić biti IZRUČEN Srbiji? Ministarstvo pravde Crne Gore dalo ODGOVOR

– Namera mu je da u Srbiji iznese sve činjenice i dokaže da kvalifikacija krivičnog dela ni u kom slučaju ne može biti pokušaj ubistva, kako tvrdi Više tužilaštvo u Novom Sadu, već mnogo blaže. Rekao je i da je spreman da peške krene u Srbiju, na šta mu je sudija odgovorio da ne može – rekao je za “Blic” podgorički advokat Damir Lekić, Kontićev branilac, i dodao da je odbrana bila drugačijeg stava, na kojem je instistirao Kontić.

Četiri nedelje od momenta kada je za njim raspisana međunarodna poternica, Kontić je uhapšen u nedelju uveče, u 17.50 sati u iznajmljenom stanu u podgoričkom naselju Zabjelo. Prema saznanjima “Blica”, u glavnom gradu Crne Gore nekoliko puta je menjao stanove, što je policiji predstavljalo poteškoće u njegovom lociranju i privođenju. Pored toga što je menjao štekove, problem je predstavljalo i to što je pustio bradu i delimično izmenio lični opis. Uprkos svemu tome, policija ga je u nedelju našla i uhapsila.

Srbija predala zahtev za izručenje Kontića

Kontić, koji ima i crnogorsko i srpsko državljanstvo, tereti se da je pokušao da ubije Miljana M., a kako je “Blic” već objavio, u tuči mu je naneo tešku telesnu povredu – prelom glavice žbične kosti, višestruke oguljotine i poderotine po glavi. Nekoliko sati posle prebijanja u Jevrejskoj ulici 24. avgusta, Miljan M. je otišao u KCV gde mu je ukazana lekarska pomoć i pušten je na kućno lečenje. Kako u to vreme nije bila raspisana nikakva potraga za Kontićem, on je bez ikakvih problema napustio Srbiju, a posle nekoliko dana, takođe bez ikakvih problema na granici – zadržavanja, vratio se u drugu domovinu. Nekoliko dana po dolasku u Srbiju, 8. septembra je bio u Osnovnom javnom tužilaštvu u Novom Sadu, potpisao je oportunitet u drugom postupku, što je potvrđeno iz ovog tužilaštva, uz napomenu da u to vreme za njim nije bila raspisana potraga. Inače, kako saznaje “Blic”, muškarci koji su osumnjičeni da su mu pomagali nakon tuče, O. L. i L. V. juče su pušteni iz pritvora.


Snimak brutalnog prebijanja Miljana M. osvanuo je u javnosti 11. septembra uveče. Javnost je bila zgrožena snimcima brutalnog nasilja kada je tada još neidentifikovani počinilac tukao onesvešćenog momka. Kako se na snimku vidi, prolaznici i obezbeđenje su pokušali da ga odvoje od žrtve, ali bezuspešno. Haos je nastao kasnije, kada je napadač okrenuo isprebijanog muškarca na stomak i lomio mu ruke. Uzrok brutalnog premlaćivanja do danas nije otkriven javnosti. Dan posle objavljivanja snimka obelodanjen je identitet batinaša – Ivan Kontić, da nije u Srbiji i da je verovatno u Crnoj Gori.

Otac i kum u poseti

Kako saznaje “Blic” od izvora bliskog slučaju, otac i kum Ivana Konića dobili su odobrenje suda u Podgorici da posete osumnjičenog koji se nalazi u ekstradicionom pritvoru. Oni će ga kako saznajemo, danas obići.



Izvor: Blic

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar