DA LI STE ZNALI?

Ovo je Srbin Milovan i napravio je NAJBOLJI test za KORONU! Jednom rečenicom otkrio je sve tajne virusa

Najpouzdaniji test na koronu putem krvi patentirala je francuska kompanija "NG Bajotek", a Milovan Stankov stoji iza nje

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen/YouTube

Najpouzdaniji test na koronu putem krvi patentirala je francuska kompanija “NG Bajotek”. Međutim, malo je poznato da iza ove renomirane kuće stoji Srbin Milovan Stankov.

Kako priča Stankov, njegov projekat pobedio je među 800 kandidata, a test se već distribuira u više od 40 zemalja sveta.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

“Naša kompanija razvila je kapacitet proizvodnje koji danas prevazilazi četiri miliona testova mesečno. Uporedo, KOVID-19 direktni antigen test jeste CE registrovan krajem avgusta i pušten je u prodaju. Inovacija se u osnovi zasniva na mogućnosti istovremene dijagnostike više biomarkera, nekompatibilnih po klasičnim principima, u okviru istog testa. Tome je dodata i mogućnost očitavanja rezultata korišćenjem specijalno dizajniranog optičkog instrumenta i prenošenje rezultata putem postojećih digitalnih aparata. Što se tiče dijagnostike KOVID-19 iz kapi krvi iz prsta, jednostavno, bili smo spremni više od drugih, iskustveno, tehnički i industrijski,” objašnjava Stankov.

Cela Evropa prešla je na švedski model borbe protiv korone! Amerikanci TVRDE da znaju punu istinu

Prilikom razvoja testa, kako kaže, pomogle su im kolege iz Kine.

Stankov je rođen u Subotici, diplomirao je biologiju i radio na Torlaku. Kao mlađi saradnik šefa laboratorije za alergiju Dr. Dragice Kovanđić i uz podršku prof. Branislava Jankovića, radio je na ispitivanju preparata i dijagnostičkih metoda za alergene iz kućne prašine i objavio više od 60 naučnih radova. Živeo je u Španiji, Nemačkoj, Irskoj i Francuskoj, i sarađivao sa najprestižnijim institutima.

“Pre tri godine razvijali smo test za dijagnostiku zika virusa za brazilsko tržište. Princip razvoja dijagnostičkog testa za koronu i zika virusa u osnovi je isti. Praktično, već smo imali sve što je bilo potrebno da razvijemo KOVID-19 test, falio nam je samo sintetizovani rekombinantni protein virusa, koje smo dobili od kolega iz Kine,” rekao je on.

“U osnovi, postoji model koji je klasični virus na koji je dodana sekvencija HIV. Budućnost zavisi od svih nas. Čovek je svojom radoznalošću prodreo u duboke tajne prirode (atomske, biološke, ekološke i genetske) i svojom aktivnošću počeo da manipuliše i narušava. Nauka i tehnologija danas imaju moć da narušavaju i modifikuju prirodne procese. Ne treba da se plašimo prirode niti bakterija i virusa, treba da se plašimo naših nezrelih akcija. Treba da budemo odgovorni i da snosimo posledice za naše aktivnosti,” rekao je on.



Izvor: Republika.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar