Futsaleri izgubili od Španije, Srbija ide u baraž za Svetsko prvenstvo

Futsaleri Srbije poraženi su od Španije u "Čairu" rezultatom 5:1 i nisu uspeli da se direktno plasiraju na Svetsko prvenstvo.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Fudbalski savez Srbije

“Orlovi” su u niškoj hali ipak izgubili od favorizovane i kvalitetnije selekcije Španije i nisu osvojili kvalifikacioni turnir koji bi ih odveo direktno na Mundijal, prvi put posle 2012. godine.

Međutim, izabranici selektora Gorana Ivančića imaće priliku za to kroz baraž, pošto su zauzeli drugo mesto, ispred Francuske i Ukrajine. U doigravanju ih čeka Finska, termini mečeva su 9. i 12. april.

Duel u “Čairu” nije počeo dobro po naše momke, koji su sigurno osećali pritisak zbog velike važnosti meča. “Crvena furija” je krenula ofanzivno od samog starta i došla do vođstva već u četvrtom minutu.

Nesrećni Ristić postigao je autogol nakon nespretne intervencije prilikom kornera, da bi Španci duplirali vođstvo tri minuta kasnije. Sada je strelac bio Del Olmo, kojem nije bilo teško da, posle odbitka, iz neposredne blizine zatreže mrežu Srbije.

Tim rezultatom otišlo se na odmor, da bi se našim momcima hrabrija igra isplatila u drugom poluvremenu. Španci su ušli u problem sa faulovima, a u 27. minutu je Pršić sigurno realizovao penal i smanjio na 2:1.

Tri minuta kasnije “orlovi” su odigrali najlepšu akciju na utakmici, Aleksiću su centimentri nedostajali da donese izjednačenje, a kazna za promašaj stigla je nešto kasnije.

Lozano je karakteristično prošao po levom boku, izlomio čuvare i pogodio stativu, a lopta se odbila do usamljenog Bebea koji je poslao u praznu mrežu.

Time su gosti odbili i najjači nalet protivnika, do kraja je Adolfo sa dva brza gola rešio sve dileme oko pobednika.

Španija ponovo će igrati na Mundijalu, dok će Srbija pokušati da do istog dođe kroz baraž.



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar